Ținta de deficit bugetar, modificată în sus

Ținta de deficit bugetar va fi modificată în sus la următoarea rectificare bugetară, programată pentru data de 23 octombrie 2015, având în vedere că, până la sfârșitul anului, vor fi alocări suplimentare pentru bugetele locale în valoare de 1,4 miliarde de lei, a declarat, joi, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, într-o conferință pe teme de construcții.

În plus, potrivit șefului Finanțelor, până la sfârșitul anului, se va plăti tranșa a IV-a din titlurile executorii, vor fi necesare plăți pentru calamități, pentru energie termică etc.

„Rectificarea bugetară următoare sperăm să fie tot pozitivă. La rectificarea din 23 octombrie vrem să alocăm suplimentar sume pentru plăți în acest an. Este nevoie să finalizăm proiectele în derulare și, pe de altă parte, să degrevăm bugetul pe 2016. Ținta de deficit bugetar este posibil să fie modificată în sus. Pe baza estimărilor actuale, va fi undeva peste 1,86%, cât era la rectificarea din iulie, dar vom calcula și vedem la rectificare”, a explicat Teodorovici.

El a explicat că majorarea deficitului este necesară, deși bugetul are excedent, pentru că este posibil ca până la finalul anului să nu fie suficienți bani pentru toate cheltuielile necesare.

„Plătim în acest an tranșa a IV-a din titlurile executorii, avem partea pentru calamități, pentru termie (subvențiile pentru energia termică pentru populație — n.r.), cel puțin 1,4 miliarde de lei alocăm pentru proiectele locale aflate în derulare, pentru a degreva bugetul în 2016. Anul viitor, cu impactul Codului Fiscal și cu alte măsuri ce se vor aplica, va fi un deficit poate mai mare decât am stabilit”, a subliniat ministrul Finanțelor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.