Manelizarea politică a României

0

Războiul împotriva României este dus de peste 25 de ani cu o intensitate crescând. Lideri politici mărunți, obsedați de propriile privilegii, dispuși oricând să scoată la ruleta intereselor de partid prezentul și viitorul României. Iresponsabili, dispretuitori, incompetenți și corupți până în măduva oaselor, decidenții se simt, probabil, frustrați ca nu pot răpi până și trecutul. Un trecut pe care l-ar perverti, fără nicio remușcare, conform intereselor personale, de partid, de gașca.

S-a furat pe rupte în România ultimilor 25 de ani. Privatizări frauduloase în care tot ce a contat a fost valoarea comisionului, bănci devalizate de impostori ce au profitat de haosul legislativ creat special pentru a permite aceste lucruri, bugete de stat risipite cu nonșalanță în interesul unor oligarhii și clientele politice tot mai lacome.

Politica a devenit, rapid, cea mai de succes afacere a României postdecembriste. Zeci, sute de aleși, fie ei miniștri, secretari de stat, parlamentari, prefecți, primari sau simpli consilieri, au reușit “performanța” ca din salariile de bugetari să pună bazele unor averi personale uriase. Ei nu au dat explicații nimănui, cu atât mai puțin cetățenilor, cât timp compromisurile în politică au funcționat de minune. A existat, în ciuda unor acuze reciproce de ochii electoratului, un acord tacit între corupții/profitorii de stânga, de dreapta, de centru, naționalisti sau adepți ai autonomiei teritoriale, care a permis ca „peștii” cei mari, simbolurile corupției să se poată bucura, prea mulți ani, de o imunitate transformată într-o platoșă ce permite orice fărădelege.

În ultimii ani asistăm la spectacole ( multe dintre ele regizate) de procurorii DNA în care unii politicieni, oameni de afaceri, primari, sunt trimiși în fața instanțelor de judecată. În ciuda unor condamnări neconvingătoare (mult prea puține și după ani de zile de procese interminabile!), sistemul judiciar orbecăie printre cotloanele întunecate ale corupției și intereselor politice. Multe dintre acțiunile/inacțiunile DNA ridică serioase semne de întrebare, în contextul în care există numeroși politicieni/oameni de afaceri putred de corupți care sunt, încă, evitați sistematic de anchetele DNA și ale Parchetului General.

Cu toate acestea, decidenții zilei nu se opresc. Nu au nici cea mai vagă intenție de a se opri din războiul pe care l-au declanșat împotriva populației. Se cred stăpânii absoluți ai României. Refuză să dea vreo explicație pentru haosul generalizat. Pentru confiscarea instituțiilor statului. Pentru devalizarea banilor publici de către o clientelă de partid ce înșfacă, sub protecție politică, hălci consistente din bugetul de stat. Pentru răpirea ultimului dram de speranță într-un viitor decent. Pentru umilința la care este supusă, în fiecare zi, o populație strivită de neajunsuri, austeritate și probleme.

Nici in 2015 situația nu poate fi alta. Ba mai mult, s-a agravat. Guvernanții cultivă diversiunile, asmuțind o categorie socială împotriva alteia. Bugetarii au devenit dușmanii de moarte ai celor din mediul privat și viceversa. Minciunile actualei Puteri se țin lanț. Creșterile salariile promise de Ponta nu rezolvă problemele majore ale societății românești. Subfinanțarea lovește în plin sistemul de sănătate, sistemul educațional. Numirile politice își arată efectele și decredibilizeaza accentuat administrația publică. Economia gri și neagră sug anual miliarde de euro din bugetul României.

Războiul pe care actorii politici îl duc împotriva României este total, iar victimele din rândul populației sunt din ce în ce mai numeroase. Umilința este generalizată. Ca și degringolada unei societăți ce trebuie să își identifice urgent alte repere, alte valori, alți lideri politici. Pericolul manelizării României rămâne unul real. Direcția în care alegem să ne îndreptăm depinde de noi, de fiecare dintre noi. Noi deținem Puterea, Puterea adevărată, Puterea care poate trimite în eter, fără drept de recurs, o guvernare coruptă, arogantă și incompetentă, dar și o clasă politică incapabilă să vadă mai departe de propriile interese.

Dacă pesediștii din jurul lui Ponta ( inculpat și trimis în judecată! ) și Dragnea (condamnat de o primă instanță de judecată! ) rămân mostre ale aroganței și disprețului față de cetățean, liderii PNL, susținuți încă de președintele-ficus de la Cotroceni, cel care risipește cu nonșalanță valul uriaș de simpatie al milioanelor de români care au crezut în el, vând, la rândul lor, iluzii, făcându-se a uita că au avut un rol uriaș la decredibilizarea României.

Bomboana pe coliva disprețului cronic față de România a fost pusă de însuși Băsescu, exponentul unui regim plin de abuzuri, minciuni și devalizări ale banului public, cel care, probabil, din fruntea PMP, va promite românilor o altfel de politică. Una în interesul celor mulți!

Cât timp nu vom conștientiza acest lucru, cât timp ne vom mulțumi să ținem capul în pământ și să acceptăm o umilință pe care nu o merităm, situația actuala va continuă să se agraveze. Iar războiul declanșat de clasa politică împotriva milioanelor de români va face și pe mai departe victime. Din ce în ce mai multe victime.

Un editorial de Iulian Badea

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.