Ovidiu Raețchi: PSD reia operațiunea Duminica Orbului!

0

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a precizat că votul intern din PSD pentru alegerea presedintelui de partid, funcție pentru care singurul candidat este Liviu Dragnea, amintește de ziua primelor alegeri libere din România — Duminica Orbului și că organizarea impecabilă pentru aceste alegeri reprezintă o sfidare pentru românii din Diaspora, având în vedere că votul prin corespondență este blocat de PSD.

„Vedem, în ultima perioadă, un adevărat cult al personalității dezvoltat în jurul lui Liviu Dragnea. Aș puncta aici doar trei acțiuni recente: candidatura unică pentru șefia PSD, proiectul de lege privind defăimarea socială, dar și intenția de a aplica câteva milioane de chestionare la nivel național, prin care înțeleg că se urmărește validarea politică a lui Liviu Dragnea, în speță.

Dincolo de situația ridicolă în care sunt puși membrii PSD, de a vota pentru un singur candidat, observ o mobilizare fără precedent în cazul acestor alegeri. Păcat că românii nu au simțit același lucru și la alegerile prezidențiale din 2014, când în Diaspora au fost mai mulți votanți decât buletine de vot. În schimb, domnul Dragnea tergiversează adoptarea votului prin corespondență, în timp ce investește toate resursele în organizarea unor alegeri în care este singurul candidat. Asistăm la o reeditare a Duminicii Orbului din mai 1990, când alegerile au fost câștigate de Ion Iliescu, și consecințele sunt la fel de sinistre, de această dată pentru PSD și pentru românii care au, mai degrabă, simpatii de stânga. Acest vot este o maimuțăreală bolșevică, având în vedere că Liviu Dragnea blochează, alături de UDMR, votul prin corespondență pentru românii din Diaspora.

Liviu Dragnea, alături de PSD, demonstrează încă o dată că mașinăria partidului poate funcționa impecabil atunci când vine vorba de interesele proprii”, a mai adăugat Raețchi.

„Cuvântul de ordine pentru aceste alegeri este mobilizare. Vor fi secții de votare în cămine culturale, bilioteci, chiar și în locuințele liderilor de partid. Nu pot să nu îmi amintesc situația alegerilor prezidențiale din 2014, când românii din Diaspora nu aveau suficiente buletine de vot, nu aveau suficiente urne, secțiile de vot nu erau suficiente. Îmi amintesc că Ministerul german de Externe declara atunci că dacă s-ar fi făcut o cerere prealabilă, s-ar fi putut organiza secții de vot și în afara misiunilor diplomatice. Nu s-a vrut acest lucru, la fel cum nu se vrea nici adoptarea votului prin corespondență. Îi cer lui Liviu Dragnea să se gândească la românii din străinătate care vor vota la alegerile parlamentare din 2016 și să renunțe la atitudinea cinică privind votul prin corespondență”.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.