Poroșenko, noi atacuri la adresa Rusiei

Rusia vrea să destabilizeze situația pe plan global, a afirmat vineri președintele ucrainean Petro Poroșenko, într-un interviu acordat portului britanic BCC, cu referire la scopurile pe care le urmărește regimul lui Putin în conflictul din Siria, informează agenția de presă Unian.

„Putin vrea să destabilizeze situația pe plan global, la fel ca în urmă cu 18 luni, când soldați ruși au apărut în Crimeea, au început să alimenteze tensiunile și au anexat peninsula, în stilul anului 1938, la fel ca în urmă cu 15 luni, când soldați ruși au apărut în Donbas… Iar acum în Siria. Scopul este același: Pierzând în competiția economică, sprijinul intern și stabilitatea internă, Rusia încearcă să destabilizeze securitatea și ordinea globală”, a declarat liderul ucrainean. În opinia lui Poroșenko, situația din Siria este „total destabilizată” ca urmare a intervenției forțelor militare ruse.

Poroșenko a amintit că de la începutul agresiunii ruse în Ucraina au fost prezentate dovezi incontestabile cu privire la prezența pe teritoriul ucrainean a unor trupe regulate ruse în susținerea „teroriștilor” separatiști.

Cu toate acestea, liderul ucrainean este convins că „Rusia va obține un cu totul alt rezultat” și „va plăti pentru comportamentul iresponsabil, agresiv din Ucraina”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.