Baza de la Deveselu, operaționalizată până la finele anului

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a afirmat duminică, în urma vizitei pe care a efectuat-o în Statele Unite ale Americii, că în actualul context de securitate, este o oportunitate importantă pentru România să consolideze și să dezvolte relațiile cu SUA, în special în planul stabilității și securității naționale și regionale. Totodată, Oprea susţine că până la sfârşitul anului scutul antirachetă de la Deveselu va fi operaţionalizat, pentru ca România să se încadreze în ansamblul măsurilor de protecţie al NATO în regiune.

Vicepremierul Oprea a efectuat, la invitația FBI, o vizită oficială în Statele Unite ale Americii, la Washington, unde a avut o serie de întâlniri cu Procurorul General al SUA, cu reprezentanții Departamentului de Justiție, ai principalelor agenții federale de aplicare a legii, cu șeful Comunității de Informații al SUA, care îndeplinește și funcția de consilier principal pe probleme de informații al Președintelui Statelor Unite ale Americii, precum și cu membri ai Senatului american, relatează Romaniatv.net.

„În urma întrevederilor cu acești înalți oficiali americani s-au desprins două concluzii deosebit de importante pentru România, pentru siguranța și securitatea fiecăruia dintre noi. Prima veste bună se referă la regimul vizelor pentru Statele Unite ale Americii, iar a doua, pe care o consider și mai relevantă, în contextul geopolitic complicat din jurul țării noastre, vizează sporirea garanțiilor de securitate pentru România. Pe durata fiecăreia dintre întrevederi am primit mesaje foarte încurajatoare și apreciative față de ceea ce înseamnă relația pe care România o are cu SUA, prin Parteneriatul Strategic dintre cele două țări. În actualul context de securitate, este o oportunitate importantă pentru România să consolideze și să dezvolte aceste relații, în special în planul stabilității și securității naționale și regionale”, a spus Oprea, într-o declarație de presă susținută la sediul MAI.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.