Bilanțul atentatului de la Ankara a ajuns la 95 de morți!

0

Dublul atentat sinucigaș ce a vizat sâmbătă o manifestație pentru pace organizată de opoziția pro-kurdă la Ankara a făcut cel puțin 95 de morți, potrivit unui nou bilanț publicat sâmbătă noapte de biroul prim-ministrului Ahmet Davutoglu și citat de agențiile France Presse și Reuters.

Acest atentat, cel mai mortal ce a avut loc vreodată pe teritoriul turc, a făcut de asemenea 246 de răniți, dintre care 48 încă erau la terapie intensivă în spitalele din Ankara, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul prim-ministrului. „Ancheta continuă”, adaugă comunicatul, precizând că rezultatele investigațiilor poliției „vor fi făcute publice cât de curând posibil”.

La scurt timp după ora 10.00 (7.00 GMT), o dublă explozie a vizat lângă gara din Ankara grupuri de militanți de stânga ce urmau să participe la un miting pentru a denunța reluarea conflictului între armata turcă și rebelii kurzi, amintește AFP.

Potrivit lui Davutoglu, acest atentat, care nu a fost încă revendicat, este opera a doi atentatori sinucigași.

Printre altele, un oficial din Partidul Popular Democrat (HDP), pro-kurd din Turcia, a declarat sâmbătă seară pentru agenția DPA că bilanțul morților dublului atentat cu bombă de la Ankara se ridică la 97, adăugând că numărul ar putea să crească în continuare.

Oficialul, care nu a fost autorizat să vorbească despre această problemă cu reprezentanții mass-media, a respins afirmațiile prim-ministrului Ahmet Davutoglu că militanți kurzi sau de stânga ar fi fost în spatele atacului ce a vizat un miting de pace organizat de grupuri pro-kurde.”Acest lucru este un nonsens”, a declarat el, adăugând că gruparea Statul Islamic este suspectată, dar că partidul său de asemenea dă vina pe statul turc susținând că „fie l-a organizat sau nu l-a împiedicat”.

Oficialul a avertizat că există temeri că guvernul va încerca să anuleze alegerile generale anticipate de la 1 noiembrie, adaugă DPA.

De asemenea, guvernul islamo-conservator turc a decis să decreteze trei zile de doliu național după dublul atentat comis sâmbătă la Ankara.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.