Consultații și detartraje gratuite de Ziua Igienei Orale

0

Peste 1.500 de medici dentişti s-au alăturat din luna martie până astăzi campaniei de educare cu privire la igiena orală Zâmbeşte România.

Aceștia oferă consultații gratuite în cabinetele lor și, în unele cazuri, detartraje gratuite. Programul acoperă deja 41 de judeţe, cu 10 mai mult față de campania de anul trecut, iar numărul medicilor va mai crește până în decembrie, când se finalizează campania. Anul acesta s-au înregistrat noi recorduri privind numărul de medici dentişti înscriși pe www.zambesteromania.ro. Într-un clasament cu un număr mai mare de județe, București devine lider național cu 287 medici înscriși. Pe locul doi este județul Cluj, cu 217 medici înscriși, apoi Dolj, cu 127 medici. În top 5 au intrat și județele Bihor, cu 110 medici și Brașov cu 101 medici.  Clasamentul județelor în care se poate beneficia de detartraje gratuite se schimbă, însă, liderul fiind Bihor, unde nu mai puțin de 72 medici dentiști oferă acest serviciu gratuit, urmat de București, cu 64 medici și Dolj, cu 54 medici.

Persoanele interesate își pot face o programare intrând pe website-ul www.zambesteromania.ro, în secțiunea „Consultații stomatologice gratuite”, alegând județul și orașul; li se vor afișa datele de contact ale cabinetului și un indicator care arată dacă respectivul cabinet oferă și detartaje gratuite, iar programarea se face simplu printr-un telefon direct la cabinet. În urma unor astfel de vizite, medicii dentişti pot semnala care sunt urgențele și prioritățile în tratamentul dentar, pot explica tehnica de periaj corectă, pot sfătui orice persoană în alegerea periuței și pastei de dinți potrivite; de asemenea, medicii dentiști pot face recomandări în privinţa alimentației pentru menținerea unei danturi sănătoase. Medicii care doresc să intre în acest program se pot înscrie direct pe website în aceeaşi secțiune.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.