Frig, scandal și cozi uriașe la moaștele Sfintei Parascheva

0

La pelerinajul Sfintei Parascheva s-au format, sâmbătă, cozi uriaşe pe un frig cumplit. Zeci de mii de oameni au stat ore în şir la rând ca să ajungă să se închine la racla cu moaşte. Din cauza temperaturilor scăzute şi a oboselii, medicii au fost nevoiţi să intervină de urgenţă la peste 70 de cazuri. Totodată, mai multe persoane au ajuns la spital, informează România Tv.

În fiecare an, în perioada hramului Sfintei Parascheva, Unităţile de Primire Urgenţe din Iaşi se aglomerau cu credincioşi cărora li se făcea rău în timp ce aşteptau cu orele ca să se închine la racla cu moaştele Sfintei Parascheva. Şi în acest an a fost, însă, nevoie de intervenţia medicilor la peste 70 de cazuri.

„În fiecare an, frigul, oboseala, postul, bolile preexistente şi abaterile în administrarea medicaţiei au făcut ca mulţi pacienţi să aibă nevoie de asistenţă medicală de urgenţă. În acest an, pacienţii bărbaţi au fost mai numeroşi, iar pe de altă parte cazul celui cu crize epileptice care a avut nevoie de terapie de urgenţă. Noi sperăm ca numărul acestor cazuri să se limiteze dacă vor fi respectate câteva sfaturi simple. Este foarte frig, la noapte va fi şi mai frig, aşa că o îmbrăcăminte adecvată la această perioadă, evitarea imobilizării prelungite pot să fie o soluţie pentru a trece mai uşor orele de la coadă”, a declarat, la România TV, Tudor Ciuhodaru, medic de urgenţă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.