George Soros, acuzat că sprijjină financiar imigrația ilegală

Share:

Formațiunea premierului ungar Viktor Orban, Fidesz, l-a acuzat duminică pe miliardarul american de origine maghiară, George Soros, că oferă sprijin financiar pentru ‘imigrația ilegală necontrolată’ în Ungaria, transmite agenția MTI.

Declarația a venit din partea parlamentarului Fidesz, Istvan Hollik, care a reproșat în plus și stângii maghiare că sprijină imigrația, în pofida faptului că ‘o consultare națională a arătat clar că poporul ungar dorește ca țara să fie protejată’.

George Soros și organizațiile sale asociate, precum Comitetul Ungar Helsinki (Hungarian Helsinki Committee), Uniunea Libertăților Civile (Civil Liberties Union — TASZ) sau Fondul pentru Migrație (Migration Aid) ‘vor face tot posibilul pentru a permite unui număr nelimitat de imigranți să intre în țară’, a insistat deputatul citat.

Acesta din urmă a sugerat în plus că Soros este în spatele unui manual editat de organizația Bun Venit în Europa (Welcome to Europe), care ‘încurajează imigranții să nu coopereze cu autoritățile ungare și să refuze amprentarea’. Istvan Hollik a criticat și propunerea lui Soros ca statele europene să aloce în primii doi ani an câte 15.000 de euro anual pentru fiecare imigrant, iar dacă nu se găsesc fonduri să se apeleze la împrumuturi pentru un asemenea demers.

Această sugestie a lui Soros face parte dintr-un plan pe care l-a prezentat la începutul lunii octombrie, el solicitând în plus Uniunii Europene să primească în fiecare an cel puțin un milion de imigranți extracomunitari, care să fie împărțiți între statele membre prin mecanismul cotelor obligatorii impus deja de Consiliul Justiție și Afaceri Interne (JAI). Guvernul de la Budapesta a reacționat și atunci, șeful de cabinet al premierului Orban, Janos Lazar, acuzându-l pe Soros că ‘bombardează opinia publică internațională cu planurile lui de reînnoire globală’.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.