Abraham susține că Băsescu lua 80% din sponsorizările de la PDL

0

Generalul Pavel Abraham susţine că 80 la suta din banii primiţi de PDL ca sponsorizări ajungeau în buzunarul fostului preşedinte Traian Băsescu. Dezvăluirile au fost făcute în emisiunea România Exclusiv, moderată de Simona Gheorghe.

„A folosit expresii compromiţătoare. Spunea acuma că la PDL domnia sa când cineva venea să sponsorizeze, a zis lăsaţi-i la casierie. Eu zic că s-au luat bani negri. Mulţi s-au acoperit sub mantia partidului, au spus, da, PDL noi am luat pentru partid să facem…

În realitate, eu cred că raportul de posesie personală era de 80% şi 20% la partid. Aceste sume s-au dus în diferite direcţii şi aţi văzut dosarele care sunt pe rol acum că scot in evidenţă frânturi”, a declarat Pavel Abraham la România TV.

Liviu Dragnea a fost acuzat că ar fi finanţat şi el campania electorală a lui Traian Băsescu, în 2009, însă acesta a dezminţit informaţia. ”În rest ce naiba să comentez eu şi să răspund la acest fel de acuzaţii prosteşti, să finanţez eu campania lui Traian Băsescu. Este exclus aşa ceva”, a precizat Liviu Dragnea în 3 octombrie.

Fostul prefect de Teleorman Teodor Niţulescu, fost lider al filialei judeţene a PSD, a susţinut, joi seară, la Realitatea TV, că Liviu Dragnea ”a sifonat peste un miliard de euro în firma Teldrum, pe care a privatizat-o”. El a mai spus că ştie de la Liviu Dragnea că acesta a sponsorizat, cu bani de la Teldrum, campania electorală a lui Traian Băsescu.

Traian Băsescu a comentat, în 2 octombrie, la sediul PMP, afirmaţiile fostului prefect de Teleorman Teodor Niţulescu, spunând că Liviu Dragnea este ”un mare mincinos”, un ”om pe care trebuie să-l ţii departe”.

”Ce vă pot garanta este că Niţulescu este un om serios, un om la care nu am constatat să fi minţit. Am înţeles că Niţulescu a primit această informaţie de la Dragnea. Dragnea este un mare mincinos. El, ca să se pună bine cu Niţulescu, care era prefect la acea oră, a zis şi o minciună, că mi-a finanţat campania (din anul 2009 – n.r.)”, a afirmat Traian Băsescu.

El a spus că i-a sunat atât pe trezorierul fostului PDL, cât şi pe Vasile Blaga, care au infirmat categoric existenţa unei sponsorizări a lui Liviu Dragnea pentru campania sa electorală. De asemenea, Traian Băsescu l-a atacat dur pe Liviu Dragnea, afirmând că ”dacă ar avea partidul pe mână l-ar vinde ca să-i fie lui bine”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.