Băsescu ironizează alegerile din PSD

0

Traian Băsescu ironizează alegerile din PSD, susţinând că Liviu Dragnea este singurul candidat la şefia partidului care poate duce PSD „pe culmile ridicolului”.

Băsescu îşi continuă comentariul ironic spunând că Dragnea trebuie votat de toţi românii, nu doar de către cei „domiciliaţi în cimitire”.

„Apel către țară, apel către români!

Români, trăim o zi crucială pentru viitorul patriei noastre: alegerea cu o concurență fără precedent a președintelui PSD.
Dintre toți concurenții, singurul care poate duce acest partid pe culmile ridicolului este domnul Liviu Dragnea. Acum, cînd mai sunt cîteva ore pînă la închiderea urnelor, să mergem cu toții la vot pentru a-l susține pe prea iubitul Dragnea Liviu, fala PSD și a României. Acum ori niciodată. Dacă Dragnea pierde alegerile în PSD, suntem pierduți și noi. Avem obligația să nu lăsăm greul alegerii marelui conducător al PSD numai pe seama celor domiciliați în cimitire sau celor plecați în străinătate. Să luăm urnele cu asalt”, a scris fostul preşedinte Traian Băsescu pe Facebook.

Social-democrații au mers, duminică, la vot pentru aş alege preşedintele, singurul candidat la această funcție fiind actualul președinte interimar al PSD, Liviu Dragnea.

Procesul de votare din cadrul alegerilor interne din PSD s-a încheiat, duminică, la ora 20.00, liderii partidului începând centralizarea finală a rezultatelor. Prezenţa la urne a fost de peste 80%.

Florin Iordache, preşedintele comisiei electorale din PSD a anunţat o prezenţă de 81,23% la vot pentru alegerea preşedintelui PSD, la nivel naţional.

„S-au evidențiat județele Olt, Teleorman, Maramureș, Ialomița, Gorj, Galați, Dolj, iar județele în care a fost o prezență mai slabă au fost Bacău, Cluj, Vâlcea. În această seară vom centraliza din aceste voturi câte s-au exprimat cu ‘da’ câte cu ‘nu’ și câte au fost nule, iar dimineață vom avea probabil rezultatele finale. La București am avut o prezență foarte bună, aproximativ de 85%, iar din Diaspora și Republica Moldova au votat 1.600 de colegi, adică 70 %”, a spus Iordache.

Rezultatele alegerilor de duminică vor fi validate luni de Comitetul Executiv Național, iar pe 18 octombrie, în cadrul Congresului extraordinar a partidului vor fi aleși și ceilalți membri ai conducerii, președinte executiv, vicepreședinții, secretarul general.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.