Filmele premiate la Astra Film, vizionate prin programare

0

Cinefilii care nu au văzut gala de premiere a Festivalului Astra Film (AFF) pot viziona, de luni până vineri, filmele premiate sau orice alt film documentar din ediția din acest an, dacă își fac o programare telefonică și își cumpără un bilet care costă șase lei, a precizat luni, pentru Agerpres Răzvan Sădean, purtătorul de cuvânt al Astra Film.

„Se poate vedea orice film din program, de luni până vineri, între orele 9,00 — 16,00. Prețul unui bilet este de șase lei”, a explicat sursa citată.

Festivalul Astra Film Festival și-a desemnat, în weekend, câștigătorii ediției din acest an.

Marele Premiu a fost obținut de filmul „Spartacus & Cassandra”.

Premiul pentru cel mai bun documentar, competiția Internațional, i-a revenit filmului „I Am The People” / Eu sunt poporul, un lungmetraj de debut în regia Annei Roussillon. Din aceeași secțiune competițională, juriul a oferit o Mențiune Specială documentarului „With Or Without You” / Cu sau fără tine, în regia lui Hyuckjee Park.

Premiul pentru cel mai bun documentar, competiția Europa Centrală și de Est, a fost acordat filmului „My Home” / Casa mea (regia: Jiri Stejskal), iarpremiul pentru cel mai bun documentar, competiția România, a fost câștigat de filmul „Outside” / Afară (regia: Andrei Schwartz).

John Albert Jansen, regizorul documentarului „The Alphabet of Fear” / Alfabetul fricii, expus în premieră mondială la AFF 2015, a fost distins cu Premiul pentru regie.

Juriul AFF 2015 a premiat două filme din secțiunea competițională Student. Documentarul „Swamp Dialogues” / Dialoguri de baltă (regia: Ildiko Zonga Plajas) a obținut Premiul pentru cel mai bun documentar, iar filmul „Super Unit” / Uzina de locuit (regia: Teresa Czepiec) a primit Premiul pentru cea mai bună imagine.

Juriul Astra Film Festival 2015, format din 12 experți internaționali din domeniul cinematografiei — John Appel, Manuela Cernat, Geza Csakvari, Roberto Cueto, Christine Dollhofer, Thierry Garrel, Cintia Gil, Virgiliu Mărgineanu, Vintilă Mihăilescu, Cristi Puiu, Tania Rakhmanova și Rene Wolf, a evaluat 48 de filme selecționate pentru cele patru secțiuni competiționale ale festivalului: Internațional, Europa Centrală și de Est, România și Student.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.