Obama nu crede că Trump va ajunge președinte

Președintele american, Barack Obama, nu crede că Donald Trump, aflat în prezent pe primul loc în sondajele realizate în tabăra republicanilor, îi va urma în ianuarie 2017 la Casa Albă, relatează AFP.

„Nu cred că el va fi președinte al Statelor Unite”, a declarat Barack Obama în cursul unui interviu difuzat duminică în emisiunea „60 Minutes” a postului CBS.

Care este părerea președintelui despre magnatul din domeniul imobiliar? „Știe cum să atragă atenția. Este personajul tipic al emisiunilor de tele-realitate (…) În acest stadiu încă deloc avansat al campaniei, nu este surprinzător că se bucură de multă atenție”, a răspuns Barack Obama.”Cred că exploatează ceva real în rândul Partidului Republican: există un adevărat sentiment anti-imigranți la o mare parte dintre republicanii care votează la primare”, a continuat el.

Președintele democrat a denunțat în repetate rânduri în ultimele săptămâni, fără să îl numească, afirmațiile miliardarului republican pe această temă. „Să conduci nu înseamnă să insufli intoleranță și apoi să iei un aer surprins atunci când se produce un incendiu”, a declarat el săptămâna trecută.

Barack Obama, ales în 2008 și apoi reales în 2012, regretă cumva că nu poate candida pentru al treilea mandat? „Sunt de părere că este sănătos și bine pentru democrația noastră”, a răspuns el, subliniind salutar să existe „o nouă perspectivă, noi idei și un alt tip de discuții cu poporul american”.

Referindu-se la cele 15 luni care îl separă de plecarea sa de la Casa Albă, Barack Obama a vorbit despre un sentiment „dulce-amar”.”Sunt mândru de ceea ce am făcut și mi-ar plăcea să fac mai mult. Când voi ajunge însă la finalul mandatului, cred că va fi momentul prilenic pentru mine să plec”, a afirmat el.

Întrebat dacă este de părere că ar fi reales, în cazul în care ar avea posibilitatea să candideze din nou și s-ar decide să facă acest lucru, președintele american a răspuns „Da”, mai scrie AFP.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.