Raețchi ironizează votul pentru Dragnea în Diaspora

0

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a afirmat că în timp ce anul trecut, la prezidențiale, românii din străinătate care stăteau la coadă pentru a vota au fost îndepărtați cu gaze lacrimogene de către jandarmi, votul pentru Dragnea de ieri a funcționat fără cusur în Diaspora.

„Potrivit relatărilor din presă, înțeleg că la glumă de alegeri de ieri, din PSD au votat inclusiv 1600 de membri ai PSD Diaspora. Nu am văzut ca ei să stea în ploaie, în frig, la coadă ore în șir pentru a-și exprima opțiunea de vot și de altfel, nici nu ar fi fost normal să se întâmple așa ceva. Dar nu pot să nu compar recensământul pentru funcția de președinte al PSD de ieri cu votul de la alegerile prezidențiale de anul trecut. În 2014, cam pe vremea asta, după ce au stat și 8, 9 ore la cozi infernale pentru a-și exercita votul, mulți dintre românii din străinătate nu au reușit să voteze și în unele orașe, au fost îndepărtați din fața consulatelor și a ambasadelor cu gaze lacrimogene de către jandarmi”.

Raețchi a reiterat importanța adoptării votului prin corespondență pentru a nu se repeta cozile de la alegerile prezidențiale de anul trecut.”Toți românii care trăiesc și muncesc în Diaspora merită același tratament ca cel de care au beneficiat social-democrații care au vrut să-l voteze pe Dragnea. De aceea, este foarte important ca proiectul votului prin corespondență să fie dezbătut și votat de urgență în Parlamentul României. Este de neconceput ca după ce am văzut pe 2 și 16 noiembrie 2014 să asistăm la repetarea cozilor în Diaspora, la anul, la votul de la alegerile parlamentare”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.