Ger siberian în România, la mijlocul lunii octombrie!

Share:

Vreme de iarnă la mijlocul lunii octombrie. În zonele cu avertizare de cod portocaliu de ninsori, temperaturile resimţite au fost şi de minus 33 de grade. 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o avertizare COD PORTOCALIU de ninsori şi viscol în judeţele Suceava şi Neamţ, în timp ce Capitala şi alte 35 de judeţe vor fi sub COD GALBEN de ploi, până luni seară, relatează Romaniatv.net.

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, până luni, ora 10.00, în judeţul Suceava şi în zona de munte a judeţului Neamţ, stratul de zăpadă va depăşi 10…15 cm, vor fi intensificări ale vântului de peste 70…80 km/h, viscolind temporar ninsoarea. În aceste zone, ANM anunţă că temperaturile resimţite au depăşit şi MINUS 30 DE GRADE Celsius (vezi harta ANM)

Indicele de racire reprezinta o masura a temperaturii resimtite si depinde de temperatura aerului si de viteza vantului. Formula matematica a acestui indice a fost conceputa pornind de la analiza modului in care, in situatii de temperaturi scazute si vant intens, stratul termic protector existent in jurul corpului uman este distrus. Astfel, temperatura corpului devine mai apropiata de cea a aerului inconjurator, iar senzatia de frig va fi mai puternica. In situatiile in care temperatura aerului are valori extrem de scazute (sub -20 de grade), sau cand indicele de racire coboara sub pragul valoric de -32, se aplica Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 99/2000, privind masurile ce pot fi aplicate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.