Băsescu, la Curtea de Apel București

0

Traian Băsescu a ajuns marţi din nou în fața judecătorilor. Fostul președinte a fost citat de Curtea de Apel București, instanță care va decide dacă va redeschide un nou dosar pe numele său, potrivit România TV. De data aceasta, fostul şef de stat va avea parte de întâlniri surpriză cu Marian Vanghelie și Sorin Ovidiu Vîntu.

Băsescu a ajuns la Curtea de Apel în jurul orei 8.30. Fostul preşedinte a declarat, la intrarea în sediul Curţii de Apel, că nu are emoţii.

Fostul șef al statului a fost citat într-un proces în care s-a solicitat infirmarea ordonanţei de neîncepere a urmării penale pentru uzurpare de calităţi oficiale.

Este vorba despre o plângere formulată de un jurist după referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu. Persoana respectivă a considerat faptul că fostul preşedinte a revenit ilegal la funcţia de şef al statului, motiv pentru care a făcut o plângere, potrivit România TV.

Plângerea a fost soluţionată de procurorii DIICOT cu neînceperea urmăririi penale, iar juristul nu a fost mulţumit de soluţie şi a făcut contestaţie în instanţă.

La Curtea de Apel Bucureşti se vor prezenta marţi şi Marian Vanghelie, care contestă prelungirea arestului la domiciliu, dar şi Sorin Ovidiu Vîntu, care urmează să fie audiat într-unul din procesele sale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.