Votul prin corespondență a trecut de comisia pentru cod electoral

0

Comisia pentru cod electoral a dat, marți, un raport favorabil proiectului de lege privind votul prin corespondență în forma redactată de Autoritatea Electorală Permanentă, urmând ca proiectul să fie trimis la Senat pentru a intra în procedură parlamentară.

Parlamentarii Comisiei pentru Cod electoral și-au însușit proiectul cu majoritate de voturi. Reprezentanții PNL și PSD au susținut, în ședință, că votează textul AEP fără obiecții, iar observațiile tehnice le vor depune ca amendamente în faza procedurii parlamentare, informează Agerpres.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) consideră că votul prin corespondență poate fi extins și implementat treptat și pentru cetățenii cu drept de vot din țară, care din motive obiective nu se pot prezenta la urne în ziua scrutinului, în funcție de deciziile politice și de evaluarea impactului implementării acestui tip de vot alternativ cu ocazia alegerilor parlamentare din anul 2016.

AEP a transmis „cu promptitudine” către membrii comisiei parlamentare comune proiectul tehnic privind votul prin corespondență, însoțit de o notă de prezentare și un studiu comparativ.

AEP reamintește că, potrivit legii, instituția nu are drept de inițiativă legislativă, decizia politică și inițiativa legislativă aparținând membrilor Parlamentului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.