Israelul izolează cartierele palestiniene din Ierusalimul de Est

Share:

Israelul a început miercuri să instaleze puncte de control în jurul cartierelor palestiniene din Ierusalimul de Est după o serie de atacuri împotriva israelienilor, a anunțat poliția, relatează AFP.

‘Poliția este pe cale să instaleze posturi de control la ieșirile din satele și din cartierele din Ierusalimul de Est’, parte palestiniană a Ierusalimului anexat și ocupat de Israel, a precizat poliția într-un comunicat.

AFP reamintește că instituirea de posturi de control în Ierusalimul de Est a sporit în trecut resentimentele palestinienilor, complicându-le considerabil viața și deplasările, de exemplu deplasarea copiilor către școli.

Totodată, sute de militari au fost desfășurați miercuri în orașele israeliene după o serie de atacuri cu arme de foc și cu arme albe comise de palestinieni împotriva israelienilor, notează DPA.

Forța de Apărare a Israelului (IDF) se pregătea să desfășoare șase companii ale armatei pentru a oferi sprijin poliției, a declarat purtătorul de cuvânt al IDF, Peter Lerner, pe Twitter.

Numărul exact al militarilor nu a fost dezvăluit, însă decizia a fost luată după o reuniune a cabinetului de securitate israelian convocată de urgență de premierul Benjamin Netanyahu care s-a încheiat miercuri dimineața.

Cabinetul a decis de asemenea ca poliția să blocheze cartierele arabe din Ierusalimul de Est și să demoleze casele suspecților de terorism, precum și să le retragă acestora dreptul la reședință permanentă.

Marți, palestinieni au atacat israelieni cu cuțite și — într-un singur caz — cu un pistol, provocând moartea a trei israelieni și rănirea altor 22 în atacuri separate comise într-o ‘Zi a Furiei’ decretată de grupuri palestiniene. Doi dintre atacatori au fost uciși și trei au fost răniți

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.