„O pată de culoare pentru orașul tău”

0

Joc și culoare. Răsărit de soare pe chipurile unor copii care a umplut secundele de pe străzile Municipiului Piatra Neamț. Clădit împreună cu artistul Laurențiu Dimișcă, un răsărit care a umplut sufletele trecătorilor din ultimele luni de pe Strada Borzoghian.

Colorați pe mâini, pe haine, chiar și pe față, dar în răsfățul îmbinărilor de culori și forme; cocoțați pe scări, pe găleți, pe scaune sau pe mașină, cu firile lor talentate și dedicate, 30 de copii de la centrul de plasament au dat viață și culoare la 10 scene sportive de pe pereții Stadionului Ceahlăul și unei sculpturi în stilul autentic Dimișcă, care va fi amplasată ulterior undeva în centrul orașului.

Vino în spațiul expozițional al Galeriei Era din incinta Hotelului Central Plaza și cunoaște-i la lansarea lucrărilor realizate!
Fii martor al experienței lor și află ce ar mai avea de spus prin cuvinte, emoții, un licăr regăsit într-un curcubeu de culori și experiențe!

Câteva mărturii:
„prin acest proiect se face ceva pentru oraș și nu pentru cămin, este mai plăcut mai important”; „Laurențiu este unic”; „și totuși nu este atât de ușor (zâmbet)”; „la cât de în detaliu se lucrează, parcă este un perete celular care crește și de care trebuie să avem grijă, celulă cu celulă”; „câteva cuvinte legat de ce facem: spiritualizarea materialului, dăm viață și profunzime la ceva material, mort”; „este un spațiu, un timp de libertate totală, de maximă creativitate”; „mijloc prin care uităm de griji și ne eliberăm”; „Laurențiu este bun la suflet și înțelept, aduce bucurii”;„este un proiect mai mare”; „mă recreez, învăț ceva în timpul liber”.

Bucură-te și tu de joc și de culoare!
În plus, vor fi expuse tablouri de colecție ale artistului Laurențiu Dimișcă realizate după scenele pictate pe pereții stadionului, pentru ca dintre acele pete de culori să ajungă și în casa ta.

„O pată de culoare pentru orașul tău” proiect social finanțat de către Județul Neamț prin Consiliul Județean Neamț prin Componenta „Cultură, religie, învățământ”, în cadrul apelului de proiecte lansat pentru anul 2015, continuare a proiectului „Copiii noștri, copiii străzi și ai nimănui” finanțat tot de către Județul Neamț prin Consiliul Județean Neamț, care a constat în pictarea unui perete interior din sala de festivități a Centrului de plasament „Elena Doamna”.
Scopul proiectului este promovarea accesului la cultură și la mijloacele artistice specifice prin aducerea acestora în spațiul public urban, obiectivul general fiind asigurarea oportunității de exprimare prin mijloace artistice a copiilor instituționalizați, asigurându-le accesul direct la mijloace artistice și la cultură pentru a contribui la dezvoltarea lor personală, respectiv încurajarea relaționării interumane și exprimării lor.
Printre cele mai importante rezultate preconizate ale proiectului se numără:
• Promovarea accesului la artă și cultură prin aducerea acestora în spațiul public urban contribuind atât la înfrumusețarea ambientului specific, cât și la sporirea atractivității orașului din punct de vedere cultural și turistic;
• Creșterea gradului de conștientizare privind valoarea adăugată a artelor și a mijloacelor artistice ca factori sociali cu rol în educație, dezvoltare personală, integrare socială și relaționare interumană;
• Promovarea Municipiului Piatra-Neamț ca important centru cultural al județului, contribuind la sporirea și sublinierea specificității sale cultural-artistice prin crearea unor lucrări de natură cultural identitară, cu implicații de natură socială și de dezvoltare comunitară.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.