Raețchi: Locuitorii Sectorului 5 nu sunt bucureșteni second-hand!

Share:

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a afirmat că Ministerul Transporturilor și Metrorex trebuie date în judecată pentru blocarea construcției magistralei de metrou spre Rahova, punctând că locuitorii din Sectorul 5 nu trebuie tratați de către autorități ca bucureșteni second-hand.

„Pentru oricine cunoaște Bucureștiul mai bine de o lună, este evident că zonele Rahova, 13 Septembrie, Sebastian, Sălaj și Ferentari sunt printre cele mai populate și mai aglomerate din București. Cu toate acestea, dintr-un soi de comoditate amestecată cu incompetență și rea-voință, autoritățile au considerat că nici acum, în anul 2015, locuitorii din Rahova și Ferentari nu merită un metrou, ci să-și piardă vremea și nervii în traficul infernal din București.

Este culmea sfidării ca singurul proiect care conectează Rahova cu restul orașului să aibă ca termen de începere de-abia anul 2022 cu termen de finalizare 2030! Cu toții știm ce înseamnă asta în traducere românească: că în cel mai fericit caz, nepoții nepoților noștri vor avea o magistrală spre Rahova”, a precizat liberalul.

Raețchi a mai spus că imediat după terminarea lucrărilor de la metroul din Drumul Taberei, Ministerul Transporturilor și Metrorex trebuie să găsească urgent soluția și fondurile necesare pentru demararea lucrărilor la o magistrală care să lege Rahova de restul Bucureștiului.

„Cine sunt principalii vinovați pentru această stare de fapt? Metrorex și Ministerul Transporturilor, care trebuie date în judecată pentru blocarea construcției magistralei spre Rahova și pentru o proastă prioritizare a lucrărilor la rețeaua de metrou necesară locuitorilor Capitalei.

De exemplu, porțiunea dintre Parcul Bazilescu — Străulești, aflată acum în execuție, este mult mai puțin populată față de cea din zonele din Sectorul 5 enumerate mai sus. O altă magistrală a cărei oportunitate a fost contestată este cea care leagă Gara de Nord cu Aeroportul Henri-Coandă, argumentul fiind cel al fluxului scăzut de călători. În ambele cazuri, acestea au fost puse sau vor fi puse în practică pentru a deservi inclusiv noile proiecte imobiliare și comerciale din zonă, lucru care nu poate fi decât îmbucurător.

Departe de mine gândul de a contesta necesitatea extinderii rețelei de metrou în zonele enumerate mai sus. Dar cred că este momentul ca cei interesați de soarta Sectorului 5 să pună piciorul în prag și să înceteze să mai accepte ca locuitorii din acest sector să fie tratați ca bucureșteni second-hand. Avem nevoie de o magistrală de metrou în Sectorul 5, obiectiv care va deservi, în cele din urmă, întregii Capitale!

Întârzierile Ministerului Transporturilor și Metrorex sunt inacceptabile și sunt primii care trebuie să răspundă pentru modul mizerabil în care sunt tratați locuitorii Sectorului 5. Imediat după terminarea lucrărilor de la metroul din Drumul Taberei, atât Ministerul Transporturilor, cât și Metrorex trebuie să găsească urgent soluția și fondurile pentru demararea lucrărilor la un metrou care să lege Rahova de restul Bucureștiului”, a conchis Raețchi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.