Rata mortalității la nou-născuți, dublă față de media UE

0

Președintele Executiv al Organizației Salvați Copiii România, Gabriela Alexandrescu, a declarat miercuri, la Târgu Mureș, că rata mortalității la nou-născuți în România este cea mai mare din Uniunea Europeană, fiind dublă față de media europeană, din acest motiv organizația demarând o campanie pentru achiziționarea de aparatură de specialitate în maternități.

În acest sens, Organizația Salvați Copiii a donat, miercuri, Clinicii de Neonatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș un incubator de transport în valoare de 10.000 de euro, achiziționat în urma campaniei ‘Un gest pentru o viață’, informează Agerpres.

‘Am venit în Târgu Mureș cu un incubator de transport, care lipsea secției de neonatologie. Ne face mare plăcere că putem ajuta acest colectiv extraordinar, care asigură supraviețuirea a cel puțin 300 de copii născuți prematur anual, plus alții care se nasc cu malformații, cu probleme și au nevoie de îngrijire specială și de transport către secții. Atunci acest echipament oferă o protecție corespunzătoare (…)

Anul acesta vom avea 21 de dotări în maternități din țară și secții de neonatologie, anii anteriori a avut încă 58. Deci ne bucurăm că de aceste echipamente vor beneficia încă peste 18.000 de nou-născuți și cu siguranță vom contribui la scăderea ratei mortalității din România, care e cea mai mare din Uniunea Europeană, mai mult decât dublul mediei europene, care e 3,7 la mie. România are aproape 8,8 la mie. Asta înseamnă că la fiecare 5 ore pierdem un bebeluș înainte să împlinească vârsta de un an. Este o șansă la viață pentru nou-născuți, o șansă la supraviețuire și la o supraviețuire corespunzătoare, în condiții de dezvoltare optimă pentru copil’, a spus Gabriela Alexandrescu.

Prin aceste donații, care până acum însumează peste 6 milioane de lei, Organizația Salvați Copiii încearcă să atragă atenția asupra sprijinului de care e nevoie din partea oamenilor și a companiilor pentru a se putea continua eforturile de salvare a copiilor născuți prematur.

Potrivit președintei Organizației Salvați Copiii, în perioada 2012-2014, organizația a reușit să doteze 54 maternități și secții de nou născuți din România prin campaniile de strângere de fonduri ‘Bun venit pe lume’ și ‘Un gest pentru o viață’.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.