Tensiul românesc, în doliu. Florența Mihai a murit!

0

Florența Mihai, prima jucătoare din țara noastră care a ajuns până în finala de la Roland Garros, în anul 1977, atât la simplu, cât și la dublu mixt, a decedat, marți dimineață, la vârsta de 60 de ani, a anunțat Federația Română de Tenis într-un comunicat remis Agerpres.

Florența Mihai, unul dintre cele mai mari talente pe care le-a avut tenisul românesc, și-a dedicat întreaga viață fenomenului sportului alb de la noi din țară, fie din postura de jucătoare, fie din cea de antrenor sau făcând parte din echipa Federației Române de Tenis.

Dintre meritele pe plan sportiv ca jucătoare, amintim că Florența Mihai a obținut medalia de bronz la Roland Garros în 1976; s-a clasat în primele opt jucătoare la simplu la US Open în 1979 și a făcut parte din echipa de Cupa Federației a României timp de șase ediții (dublu alături de Virginia Ruzici), reușind să intre în primele opt echipe din Grupa Mondială la edițiile din 1983 — Zurich, 1981 — Tokyo, 1980 — Berlin, 1978 — Melbourne.

Multiplă campioană națională la probele de simplu, dublu și dublu mixt (1971-1983), Florența Mihai s-a impus și în multe turnee internaționale, printre altele câștigând proba de dublu a Campionatele Europene de Seniori (amatori) și medalia de bronz, la simplu, în 1978.

Ca antrenor, Florența Mihai a fost căpitan-nejucător al echipei de Fed Cup aproximativ 14 ani, incluzând trei ediții în Grupele Mondiale I și II, a condus echipa României la Jocurile Olimpice de la Barcelona (1992), de la Atlanta (1996) și de la Sydney (2000). A fost antrenoarea unor jucătoare de top precum Irina Spîrlea — loc 7 mondial, Ruxandra Dragomir — loc 15 mondial și Irina Begu.

În cadrul Federației Române de Tenis, a activat ca secretar general (1984-1989), antrenor federal, consilier de specialitate și consilier al președintelui.

Pentru performanțele sale, Florența Mihai a fost numită antrenor emerit, a primit Ordinul Meritul Sportiv Clasa I (1979 și 1977) și Medalia Națională serviciul Credincios Clasa a III-a.

Corpul neînsuflețit al Florenței Mihai va fi depus la sediul Federației Române de Tenis din str. Pierre de Coubertin, nr. 11, sector 2, București, joi, 15 octombrie, între orele 13,00-15,00.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.