Udrea propune arestul de weekend

Deputatul Elena Udrea a inițiat, miercuri, în Comisia pentru cercetarea abuzurilor din Camera Deputaților, o dezbatere despre situația din penitenciarele din România. Aceasta a propus implementarea unor soluţii pentru evitarea supraaglomerării închisorilor prin diversificarea pedepselor privative de libertate, cum ar fi executarea pedepsei la domiciliu sau executarea pedepsei la sfârşit de săptămână.

Elena Udrea a participat, miercuri, în Parlament, la o dezbatere legată de condiţiile inumane din puşcăriile din România. Aceasta a declarat, la România TV, că înăsprirea pedepselor şi construirea de noi închisori sunt „total ineficiente”, lucru demonstrat chiar de ţările care sunt preocupate să găsească soluţii pentru scăderea infracţionalităţii şi să asigure condiţii minim decente celor care ajung sa execute pedepse privative de libertate.

Înăsprirea pedepselor şi construirea de noi închisori înseamnă, de fapt, o creştere a infracţionalităţii, iar lucrul acesta este consemnat în documente oficiale ale ONU şi ale consiliului de ministri al UE„, a spus Elena Udrea.

Deputatul a explicat că în ţările din UE, SUA şi Canada pedepsele alternative la cele privative de libertate există de peste 100 de ani. „In Europa, preocuparea este accentuata inca din anii ’80, iar Romania este cam pe nicarieri in ceea ce priveste conditiile din puscarii„, a mai completat ea.

Elena Udrea a propus diversificarea pedepselor privative de libertate, cum ar fi executarea pedepsei la domiciliu sau executarea pedespei la sfârşit de săptămână. „Ideea este de a copia, de a imprumuta din experienta si din legislatia celorlalte tari. Spre exemplu, daca in Romania exista doar trei tipuri de pedeapsa, detentia pe viata, pedeapsa inchisorii si pedeapsa amenzii, in celelalte tari europene exista pedepse alternative cum ar fi: executarea pedepsei privative de libertate la domiciuliu, supravegherea electronice, celebrele bratari electronice care nu au aparut pana acum, munca in folosul comunitatii, semi-libertatea (in Franta) sau semi-arestul (in Italia), executarea pedepsei la sfârşitul săptămânii (in Spania)„, a precizat Udrea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.