Legea privind produsele lactate, adoptată de Senat

Share:

Un nou proiect de lege privind produsele din super-marketuri și magazine este în curs de aplicare. Senatul a adoptat un proiect de lege care va obliga producătorii de lactate să menționeze pe etichetă exact procentul de lapte praf pe care în conțin produsele.

Acest proiect a fost propus de către mai mulți deputați PSD, care doresc ca fabricanții de lactate să informeze consumatorii de cât lapte praf din produsele lor. Până acum, acest lucru era specificat numai pe spatele produselor, în lista cu ingrediente, transmite reporterntv.

Proiectul de lege prevede și sancțiuni pentru cei care nu vor respecta aceste reguli: amenzi între 5.000 și 10.000 de lei pentru cei care nu respectă obligațiile impuse. Aceleași prevederi ale actului le vor avea și cei care își vând produsele lactate în piețe sau târguri.

Comercianții folosesc lapte praf pentru a scade prețul de producție al produselor. Aceste pot ajunge și la jumătate de preț atunci când este folosit lapte praf. Acesta poate produce alergii, erupții cutanate sau dureri abdominale persoanelor mai sensibile.

 Proiectul respectiv urmează să ajungă la Camera Deputaților.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.