Niță și Zgonea se bat pe funcția de președinte executiv al PSD

0

Vicepreședintele PSD Constantin Niță și-a depus vineri candidatura pentru funcția de președinte executiv al Partidului Social Democrat.

”Nu îmi place și nu mi-au plăcut niciodată candidaturile unice. Prin urmare, este necesar să existe acest spirit competițional pe care eu l-am sprijinit întotdeauna”, a declarat Niță, la Palatul Parlamentului, înaintea Comitetului Executiv Național al PSD.

El a spus că, în cazul în care va fi ales în funcție, este dispus să renunțe la postul de președinte de organizație pe care îl deține.”Dacă Zgonea are susținerea a peste 30 de organizații este foarte bine. Apreciez lucrul acesta, dar votul este la cei 4.500 de delegați de la Congres”, a subliniat Niță.

Întrebat de ce ar fi mai bun decât Valeriu Zgonea, fostul ministru al economiei a replicat: ”Dar de ce aș fi mai slab? La experiența pe care o am în partid, la ceea ce am făcut și în economie, la programele pe care le-am făcut pentru partid cred că sunt competent pentru acest post”.

Pe de altă parte  contracandidatul său la aceeași funcție, Valeriu Zgonea susține că depunerea candidaturii lui Niță ”e un lucru normal”.

„A avea contracandidat în politică e un lucru normal. (…) Domnul Niță este un vechi membru de partid, are aceeași vechime ca și mine și este un om care a consolidat acest partid și în opoziție și la guvernare. E un om pe care îl consider prietenul meu și mă bucur că a luat decizia să candideze. Suntem două generații diferite, dar până la urmă dorim același lucru pe care l-a anunțat Liviu Dragnea și anume modernizarea partidului și așezarea pe o altă cultură politică”, a spus Zgonea la Parlament, unde are loc Comitetul Executiv Național al PSD.

Zgonea, care și-a depus candidatura pentru funcția de președinte executiv al PSD, a adăugat că are susținerea a 40 de filiale și că mizează în continuare pe sprijinul președintelui Liviu Dragnea. „Am primit 40 de susțineri. A avea o susținere nu înseamnă a avea voturi în Congres”, a mai spus Zgonea.

Comitetul Executiv al PSD urmează să valideze vineri candidaturile pentru funcțiile de conducere în PSD.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.