15.000 de noi locuri de muncă lângă Timişoara!

Share:

În localitatea timișeană Covaci urmează să se dezvolte, în curând, un mega-complex alimentar, întins pe o suprafață de 63 de hectare, proprietate a Consiliului Județean Timiș. Este cea mai mare investiție din județul Timiș, doar faptul că aici vor fi create 15.000 de locuri de muncă fiind un argument de netăgăduit informează ”Renașterea Bănățeană”.

Pentru implementarea proiectului, o delegație a consiliului județean, formată din Titu Bojin, Aurel Lăzureanu, Tiberiu Lelescu și Pompiliu Stanciu, a efectuat o vizită de documentare în Spania, la mega-piața ”Mercabarna”, din apropierea Barcelonei.

Aceasta se întinde pe o suprafață de 93 de hectare, în care funcționează 800 de societăți comerciale, având 25.000 de angajați. La ”Mercabarna”, 51 la sută din acțiuni sunt deținute de Primăria Barcelona, 37 la sută aparțin statului, iar 12 la sută sunt ale regiunilor limitrofe.

Piața cuprinde centre de legume, de colectare, de stocare și procesare, un centru polivalent pentru alimente, o zonă de servicii complementare, spații pentru activitățile școlare ale copiilor angajaților, module pentru mediul ambiental, plante și alte elemente de decor. De asemenea, ”Mercabarna” are în dotare săli de conferințe, baruri, restaurante și alte forme de petrecere a timpului liber.

Mărfurile de toate tipurile sunt aduse din zona de amplasament a complexului, dar și din țări cu specific agricol care produc ceea ce nu acoperă piața internă. Acestea sunt stocate în spații de depozitare destinate comerțului, iar la sfârșitul zilei se prelucrează ca semipreparate, conserve sau produse congelate.

Consilierul județean Tiberiu Lelescu spune că potențialul agricol al județului Timiș depășește nivelul actual al managementului și marketingului expoatării terenurilor, care sunt de o calitate foarte bună.

”În colaborare cu mai multe primării, cred că o astfel de activitate poate deveni realitate. Piața de legume-fructe din întreg județul nu ocupă mai mult de zece hectare, ca suprafață de desfășurare. Imaginați-vă o piață de șase ori mai mare decât toate piețele agroalimentare la un loc, unde să lucreze 15.000 de angajați și de unde se poate aproviziona întreaga Regiune de Vest. Acest concept de mega-poligon alimentar chiar poate fi realizabil”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.