Dragnea îi dă replica lui Oprișan

0

Președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan, a anunțat, vineri, că „din cauza unei decizii eronate” a hotărât să nu candideze la funcția de vicepreședinte al partidului. Şeful PSD Liviu Dragnea a declarat, la finalul şedintei CEx, că îi respectă supărarea lui Oprişan, dar că nimeni nu este împiedicat să candideze la o funcţie în partid.

Anunţul lui Marian Oprişan, de a nu mai candida la funcția de vicepreședinte al partidului, vine în cotextul în care acesta nu a putut să candideze din cauza cumulării funcţiilor, făcând referire la „cei cu tendinţe de dictatori”, relatează Romaniatv.net.

Liviu Dragnea i-a răspuns, vineri, lui Marian Oprişan: „Astazi nu am avut timp sa vorbim despre perioada cand era dictatura comunista. Propunerea ca vicepresedintii partidului sa nu poata sa fie in acelasi timp si presedinti de organizatie a avut la Comitetul Executiv trecut o sustinere cu o majoritate zdrobitoare si acum a fost la fel. Nu s-a mai reluat votul pe acest subiect, ramane in continuare asa. Eu cred ca daca multi au sustinut aceasta idee, nu este gresita.
Stiu ca Oprisan este suparat pe mine si ii respect supararea, dar nimeni nu este impiedicat sa candideze si cel mai bun exemplu este domnul Constantin Nita, care candideaza la doua functii, la functia de presedinte executiv si la cea de vicepresedinte. Nimeni nu este impiedicat sa candideze, numai ca nu le poate detine pe amandoua in acelasi timp„.

Unul dintre jurnalişti i-a spus lui Dragnea că, mai degrabă, candidatura lui Constantin Niţă pare un „gest de revoltă” față de faptul că unii lideri nu au respectat decizia de interzicere a cumulului de funcții.

Sper ca nu este motivul pentru ca Nita candideaza la doua functii. Daca el candideaza avand motivatia revolta, nu o sa-l voteze nimeni. Eu cred ca el candideaza si pentru presedinte executiv si pentru vicepresedinte incercand sa spuna ca este bun si pentru una si pentru alta, nu din revolta.

Daca le castiga pe amandoua, atunci Nita va fi in situatia in care va trebui sa renunte la doua functii si la cea de presedinte de organizatie si la una din cele doua. Pe toate trei nu le poate detine„, a mai spus Dragnea.

Președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan, a anunțat că a luat decizia de a nu candida pentru funcția de vicepreședinte al partidului.

Cariera mea politică s-a născut în 21 decembrie, în focul Revoluției din 1989. Specialitatea mea este să lupt împotriva celor cu tendințe de dictatori. (…) Din cauza unei decizii eronate, am luat hotărârea să nu mai candidez. Nu-mi trebuie funcția de vicepreședinte ca să îi reprezint pe vrâncenii mei dragi, pe români în ceea ce știu să fac„, a spus Marian Oprișan, înaintea ședinței Comitetului Executiv Național al PSD, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă nu era mai ușor să îi determine pe colegi să renunțe la ideea ca președintele de filială județeană să nu mai ocupe și o funcție de conducere în partid, Oprișan a răspuns: „Eu respect în totalitate deciziile colegilor mei, chiar dacă unele au fost greșite„.

Într-o asemenea situație, nu îi părăsesc pe vrâncenii mei pentru o funcție de vicepreședinte”, a afirmat liderul PSD Vrancea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.