Primul Festival European al școlilor de balet

Share:

Fundația Culturală ‘Simona Noja’ anunță primul Festival European al școlilor de balet ‘Grand Assemble’, care va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 24 – 28 octombrie 2015, la care participă reprezentanți din România, Austria, Italia, Danemarca și Olanda și SUA.

Participanții la Festival vor lua parte la lucrările Simpozionului cu tema ‘TALENT, CREATIVITATE & EFICIENȚĂ în școlile de balet’, care se deschide cu conferința Dr. Oliver P. Graber (Austria) ‘Ballet and Brain’, la workshop-uri destinate elevilor și profesorilor care doresc să se perfecționeze în tehnica predării baletului, susținute de John Bliekendaal (Olanda), Pedro Carneiro (Portugalia), Theo Constant (Canada), Simona Noja (România), jazz—ului, de către Gianpiero Tiranzoni (Italia) și dansului contemporan de Jed O’Grady Weiss din Australia și la Demonstrația de balet IV prezentată în data de 28 octombrie pe scena Operei Române.

Festivalul european al școlilor de balet ‘Grand Assemble’ își propune să devină un cadru privilegiat pentru stimularea comunicării artistice, în care tinerii artiști și maeștrii lor primesc șansa de a supune dezbaterii și atenției publice propria lor creație.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.