Iliescu îi ceartă pe pesediști

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, le-a reproșat liderilor social-democrați, la Congresul de duminică, că au o „slabă legătură” cu mediul intelectual şi i-a criticat pentru că nu au venit la Festivalul „George Enescu”. 

Primit cu plauze, Ion Iliescu a avut, ca la orice reuniune a PSD, şi critici la adresa liderilor partidului. De această dată, absenţa de la evenimentele culturale.

„Este o critică directă la adresa liderilor partidului nostru, care au o slabă legătură cu intelectualii țării. Nu sunt prezenți în mijlocul lor, în acțiuni specifice. Aș vrea să amintesc doar un eveniment recent — Festivalul „Enescu”. A fost o mare manifestare a culturii românești. Liderii PSD n-au fost prezenți. O singură dată a apărut Ponta pentru câteva minute dintr-un concert. Este un semnal că nu prea sunt deschiși liderii partidului nostru la viața intelectuală, la viața culturală și ăsta e un prost semnal. Nu poate un partid să aibă forță dacă nu are alături de el intelectualitatea țării, (…) oamenii care dau tonul în afirmarea noastră în lume. Asupra acestei chestiuni eu aș dori o reflecție mai profundă din partea conducerii noastre de partid care va fi aleasă și să marcheze acest Congres o cotitură”, a spus Iliescu

Iliescu consideră că PSD are o problemă cu promovarea elitelor politice și constată amplificarea „fenomenului politic de cumetrie”.

„Avem o problemă în recrutarea, pregătirea și promovarea elitelor politice și administrative, în asigurarea profesionalismului acestora și aceasta nu se rezolvă îngustând baza de recrutare, folosind criterii care nu au legătură cu meritele personale. După capitalismul de cumetrie de care aminteam cândva, se cam amplifică fenomenul politic de cumetrie”, a adăugat Iliescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.