Reacții dure ale medicilor de familie

0

Medicii de familie ameninţă că nu vor semna noul contract-cadru cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, existent acum în dezbatere publică.

Vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei, medicul Sandra Alexiu, a explicat că proiectul noului contract ar pune în pericol această specialitate. Ea a subliniat că blocajele repetate ale sistemului cardului naţional de sănătate au dus la neefectuarea plăţilor pentru serviciile medicale oferite în timpul acestor defecţiuni. Sandra Alexiu a mai semnalat şi că medicii vor fi obligaţi să elibereze bilete de trimitere către orice unitate sanitară pentru analize suplimentare.
” Nu mai există nici o limită în alcătuirea listei de pacienţi, aduc pe sistem oameni care nu se pot susţine financiar din acest contract. Se doreşte distrugerea sistemului de cabinet independent, aşa cu s-au distrus farmaciile, şi de creare a unor lanţuri împotriva oricăror prevederi din Europa. Un alt exemplu pe o prevedere nouă în acest proiect de contract: aceea că medicii de familie vor trebui să elibereze bilete de trimitere la cererea spitalelor, ca să ne transformăm în automate de eliberări de bilete de trimitere, fără să mai fie nevoie ca pacientul să fie consultat, sau poate că nici nu e nevoie să fie trimis, doar pentru că spitalul a solicitat asta”.
Sandra Alexiu a mai precizat că medicii de familie vor depune amendamente la acest proiect şi vor solicita întâlniri pe această temă cu ministrul sănătăţii şi chiar cu forurile europene şi internaţionale.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.