Val de reclamații la Protecția Consumatorului

0

5000 de reclamații a primit de la începutul anului și până acum protecția consumatorului pentru produsele și serviciile din marile magazine, informează B1 TV.

De la produse expirate, la diferențe de preț între afişajul la raft și cel imprimat la casa de marcat. Retailerii par că le fac pe toate doar pentru a-şi rotunji profiturile. Și oricâte controale și amenzi primesc, nu par să își învețe lecția.

”Pe segmentul alimentar avem în jur de 5000 de reclamații în momentul de față. Consumatorii ne reclamă în primul rând modul de depozitare, produse expirate ieșite din data durabilității minimale, produse despre care nu avem toate informațiile ca să alegem un produs în cunoștință de cauză, caracteristicile tehnice. Vorbim de informații pe etichetă, vorbim și de practici comerciale incorecte, și modul de prezentare. Încă o speță: un preț la raft si alt preț la casa”, arată ANPC.

Comerțul modern, așa cum le place retailerilor să-și denumească activitatea, n-a adus, după cum arată datele ANPC și dispariția practicilor incorecte față de clienți. În magazine, clienții vorbesc despre păcălelile comercianților, dar și despre scuzele, uneori penibile, ale acestora, când sunt prinși pe picior greșit.
Situațiile problemă care vizează atât marii retaileri cât și micile magazine apar, în unele cazuri, chiar din vina clienților care nu verifică produsele înainte de achiziționare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.