Năstase nu a fost invitat la Congresul PSD

Share:

Fostul premier şi ex-lider PSD, Adrian Năstase, nu a fost invitat la Congresul de duminică al PSD, unde a fost aleasă noua conducere a partidului. Năstase comentează ceea ce s-a întâmplat la Congres, spunând critic că „unii cred ca reforma inseamna sa rescrii istoria si sa te ocupi de teme ale trecutului”.

Fostul premier afirmă că există o anumită tentație a unor lideri ai PSD de a prelua, periodic, ideea „reformei”.

„Exista o anumita tentatie a unor lideri PSD de a prelua, periodic, ideea „reformei”. Din pacate, unii cred ca „reforma” inseamna sa rescrii istoria si sa te ocupi de teme ale trecutului.

Eu cred ca temele „modernizarii” sunt legate de pericolele si sansele globalizarii, de limitele capitalismului, de disparitia capitalului national, de nevoia de urbanizare a ruralului, de redesenarea sferelor de influentă in zona in care traim, de invadarea zonei serviciilor de hyper-marketuri care, fiecare, „omoară” câte 30 de mici magazine locale, de disparitia industriei, de incapacitatea de a iriga culturile, in timp ce 4-5 mari intermediari străini controlează pretul la cereale.

Există solutii? Oricum, ar trebui căutate. Caii din imagine fug pentru ca le e frică de ceva sau pentru că vor să ajungă UNDEVA. Fiecare poate interpreta cum vrea imaginea alăturată.

PS Mai multi jurnalisti m-au intrebat de ce nu am fost la Congresul PSD. Răspunsul e simplu – nu am fost invitat”, a scris Adrian Năstase, pe blogul personal.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a reacţionat luni la comentariile lui Adrian Năstase.

” Eu am citit ce a scris dl Adrian Năstase. Ceea ce scrie Adrian Năstase pentru mine este foarte important.

Eu nu am folosit niciodată cuvântul reformă, am vorbit acolo despre nişte principii şi obiective pe care mi le-am asumat şi de la care nu mă abat. Ele pot deranja, pot supăra, pot fi colegi care nu sunt de acord cu ele, dar marea majoritate a colegilor sunt acord.

În ce priveşte invitaţia sau neinvitaţia lui Adrian Năstase la Congres. Adrian Năstase nu are nevoie de invitaţie să vină la Congres. E ca şi cum m-aţi întreba dacă dl Iliescu este invitat să vină la Congres. La orice Congres al partidului, Adrian Năstase poate să vina si este asteptat să vină cu mare drag.

Eu nu fac invitaţii nimănui să vină la Congres. Aş fi vrut să vină, mi-ar fi plăcut să vină, dar mi s-a părut incorect să-i fac invitaţie lui Adrian Năstase ca şi cum ar avea nevoie de invitaţie. Toţi foştii preşedinţi PSD, care sunt încă membri PSD, cu excepţia lui Mircea Geoană, pot veni la congres oricând”, a declarat Dragnea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.