Cătălin Ivan, atac dur la Mihai Sturzu

0

Europarlamentarul Cătălin Ivan lansează o serie de critici dure la adresa şefului TSD, Mihai Sturzu, după ce acesta a cerut, la Congresul PSD de duminică, reluarea alegerilor pentru funcţia de preşedinte pe motiv că un singur candidat într-o competiţie înseamnă comunism.

Europarlamentarul Cătălin Ivan scrie, pe pagina sa de Facebook, că „Mihai Sturzu este cel care, la doar cateva luni de la intrarea in partid, a primit toate functiile posibile pentru un tanar politician, de la cea de consilier al primului ministru, la cea de deputat si apoi cea presedinte al organizatiei de tineret”

„Mai mult, a reusit sa-si puna oameni in functii importante care sa-i rezolve unele probleme, exact pe modelul „comunistilor” pe care ii blameaza acum. Cand a fost ales presedinte al TSD, i-am explicat ca nu pot sa-l sprijin pentru ca era prea nou in partid, nu-l recomanda nimic in afara de notorietatea castigata ca muzician, si mai ales pentru ca am fi dat un semnal negativ tuturor tinerilor care intra in politica, isi pregatesc ani in sir cariera, participa la stagii de pregatire, muncesc in partid, se implica in proiecte si urca treapta cu treapta.

Mi-a raspuns foarte nonsalant ca este sustinut de Victor Ponta si restul nu mai conteaza. M-a rugat totusi, avand in vedere ca ne lega o relatie de amicitie mai veche, sa nu-l critic public pana se va alege. Ceea ce am si facut.

Urmarea a fost ca Victor Ponta i-a convins pe toti ceilalti candidati sa se retraga si Mihai Sturzu a castigat din postura de singur candidat alegerile pentru sefia TSD.

Faptul ca Ponta nu mai iubea deloc democratia si avea alergie la alegeri libere si dialog, nu mai era o noutate. Faptul ca tinerii nu au opus nicio rezistenta insa, asa cum faceau alta data, cu Victor Ponta presedinte al TSD (ironic, nu-i asa?), a fost un semnal clar ca partidul merge intr-o directie foarte proasta.

Cand a castigat Mihai Sturzu, tinerii l-ar fi votat pe Gabriel Petrea, dar asta a fost un detaliu putin important pentru cei care se aflau in plin proces de reformare a partidului.

Concluzionand, pe Mihai nu-l mana in lupta asta nici curajul, nici dorinta arzatoare de reforma, nici vreo repulsie la tot ce inseamna practica nedemocratica, de sorginte comunista. A se vedea numai faptul ca, desi nu mai poate fi presedinte al TSD, refuza sa organizeze congresul.

Eu tind sa cred ca face jocul lui Ghita, acela de a crea un nou partid rupand din PSD cat mai mult. Nu au reusit dupa alegeri si cred ei ca este acum un moment mai bun. Gresesc amandoi din lipsa de experienta politica si dintr-o cunoastere precara a partidului care, prin prisma relatiiei lor de prietenie cu Ponta, le-a oferit cam totul”, scrie Ivan.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.