Concertul Regal caritabil, cu ocazia aniversării regelui Mihai I

0

Tenorul Teodor Ilincăi și dirijorul Tiberiu Soare vor evolua, duminică, pe scena Ateneului Român, în cadrul celei de-a opta ediții a Concertului Regal caritabil, cu ocazia aniversării regelui Mihai I, informează Fundația Principesa Margareta a României, într-un comunicat transmis marți Agerpres.

Orchestra Fundației Principesa Margareta a României, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, va susține, în prezența Familiei Regale a României, un concert eveniment în beneficiul programului „Tinere Talente”.

În debutul concertului, violonceliștii Izabela Ghergu și Cornelius Zirbo, doi tineri laureați la concursuri și olimpiade naționale și internaționale, bursieri ai fundației, vor interpreta Concertul pentru două violoncele în sol minor, RV531 de Antonio Vivaldi.

Alături de renumitul tenor Teodor Ilincăi, vor interpreta arii și canțonete din opere celebre soliștii Diana Alexe, Daniela Popescu, Larisa Ștefan, Martiniana Antonie și George Vîrban, bursieri ai programului „Tinere Talente”

Sursa citată precizează că fondurile strânse vor sprijini programul național „Tinere Talente” — ediția 2016. Cei mai promițători tineri artiști români din domeniul muzicii clasice și al artelor plastice, aflați la început de carieră și în imposibilitatea de a se dezvolta pe viitor din motive financiare, vor primi burse de studiu, mentorat și oportunități de promovare.

Istoria Concertului Regal de strângere de fonduri începe în anul 2008 la Ateneul Român, cu ocazia aniversării regelui Mihai I. De-a lungul timpului, s-au alăturat acestui concert caritabil muzicieni celebri și mari orchestre — pianistul Dan Grigore în 2008, Orchestra de Cameră Radio condusă de dirijorul Cristian Mandeal în 2009, soprana Nelly Miricioiu și baritonul Yuriy Tsiple alături de Orchestra Filarmonicii George Enescu dirijată de Horia Andreescu în 2010.

De asemenea, în cadrul Concertului Regal, au evoluat violonistul Remus Azoiței acompaniat de Orchestra Filarmonicii George Enescu sub bagheta dirijorului Christian Badea în 2011, violonistul Alexandru Tomescu și Ansamblul Stradivarius dirijat de Gabriel Bebeșelea în 2012, violonistul Giuliano Carmignola și Ansamblul La Stravaganza în 2013, pianista Alexandra Dariescu alături de Orchestra Fundației Principesa Margareta a României dirijată de Tiberiu Soare în 2014.

Programul „Tinere Talente” este recunoscut drept cel mai bun program de artă și cultură din România, laureat la Gala Societății Civile în 2013 și 2015. În ultimii ani, peste 200 de tineri artiști plastici și muzicieni au reușit performanțe extraordinare cu susținerea fundației.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.