Eroare de comunicare în cazul Clinceni

Share:

Adrian Costandache, al treilea paraşutist implicat în tragedia aviatică de duminică de pe Aerodromul Clinceni, se zbate între viaţă şi moarte, la spital. Acesta a fost resuscitat de medici timp de 40 de minute, însă este în stare critică. Costandache este instructor de paraşutism de 25 de ani şi are peste 3500 de salturi cu paraşuta. Iniţial, dintr-o greşeală de comunicare, medicii au anunţat că acesta decedase, însă rănitul prezintă semne vitale.

Ziua însorită de toamnă de care au vrut să se bucure şi să facă salturi s-a transformat într-o tragedie pentru trei paraşutişti. Deşi avea experienţă şi aproape o sută de salturi, unul dintre ei ar fi acroşat un paraşutist-instructor, care se lansase în tandem cu o studentă care sărea pentru prima oară.

După ce paraşutele s-au încurcat, cei trei s-au prăbuşit de la aproape 70 de metri. Unul dintre ei, Dan Floroiu, în vârstă de 49 de ani, a murit la impactul cu solul.

După câteva ore, rănită şi ea grav, eleva, handbalista Andreea Nica, în vârstă de 27 de ani, a murit la spital.

Primele date arată că cei trei sportivi şi-ar fi încurcat paraşutele în zbor, în timpul unui salt de antrenament.

Reprezentanţii bazei de paraşutism spun că s-au respectat, ca de fiecare dată, standardele de siguranţă. Specialiştii cred că e vorba de o eroare umană.

Parchetul Curţii de Apel Bucureşti a început deja cercetările în acest caz. Din primele date, se pare că paraşutiştii nu ar fi respectat intervalele de salt.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.