Explozie puternică la Rio. Cel puțin șapte victime!

0

O explozie puternică provocată de o scurgere de gaz, s-a produs luni dimineaţă în zona de nord a oraşului, în apropierea celebrului stadion Maracana. Bilanţul actualizat al victimelor este de 7 răniţi, inclusiv un copil.

O fetiţă de 9 ani a afost scoasă de sub dărâmături, după aproximativ 3 ore petrecute sub ruine.

Oamenii au povestit că explozia a putut fi auzită de la o distanţă de 6 km depărtare de zona în care s-a produs. Locuitorii din zona Sao Cristovao, ca şi autorităţile din zonă, spun că o scurgere de gaze este cauza cea mai probabilă a catastrofei.

O explozie puternică, a cărei cauză este o scurgere de gaze, s-a produs luni dimineaţa în zona de nord a orasului brazilian Rio de Janeiro, gazda Jocurilor Olimpice din 2016, informează bbc.com.

Explozia, care s-a produs in apropierea celebrului stadion Maracana, a provocat rănirea a şapte persoane. Construcţiile din zonă au fost puse la pământ de suflul exploziei. Patruzeci de case şi magazine au fost pur şi simplu spulberate şi s-au transformat în moloz. Echipele de salvare sunt la locul exploziei şi caută sub ruine eventuale victime.

Marlene Sangy Aires, o femeie care a fost afectată de explozie, a povestit pentru cotidianul Globo despre momentul în care s-a produs explozia. „Acoperişul s-a prăbuşit peste noi, iar fiul meu de 21 de ani abia a reuşit să o acopere cu corpul lui pe fiica mea de 18 ani. Eram cu toţii acopeiţi cu moloz şi ne-am folosit de lumina de la telefoanele mobile pentru a trimite semnale luminoase membrilor echipelor de salvare. Aşa ne-au găsit şi ne-au scos la suprafaţă.”

Explozia s-a produs în jurul orei locale 03:00, luni.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.