Hillary Clinton, favorită în cursa democrată pentru Casa Albă

0

Fostul secretar de stat Hillary Clinton și-a mărit avantajul asupra lui Bernie Sanders, principalul său contracandidat în alegerile primare democrate în vederea prezidențialelor din noiembrie 2016, pe care îl devansează cu 20 de puncte în intențiile de vot, transmite AFP.

La o săptămână după prima dezbatere democrată televizată, dominată de fosta Primă Doamnă, aceasta este creditată cu 49% dintre opțiuni, în creștere cu 7 puncte față de sondajul de luna trecută, în timp ce senatorul de Vermont a coborât la 29%, în scădere cu 6 puncte, indică o anchetă NBC News/Wall Street Journal.

Aceasta a sondat și intențiile de vot în favoarea lui Joe Biden, cotat cu 15% (-2%), deși actualul vicepreședinte american lasă în continuare să planeze incertitudinea în privința eventualei sale candidaturi. Dacă Biden este scos din ecuație, scorul lui Hillary Clinton crește la 58%, iar cel al lui Bernie Sanders la doar 33%.

În același sondaj, niciunul din ceilalți trei candidați declarați — Martin O’Malley, fost guvernator de Maryland, Lincoln Chafee, ex-guvernator și senator de Rhode Island, și Jim Webb, fost senator de Virginia — nu depășește 2% dintre intențiile de vot.

Într-un sondaj distinct CNN/ORC dat publicității marți, miliardarul Donald Trump și neurochirurgul pensionat Ben Carson continuă să conducă în cursa pentru învestitura republicană, cu 27%, respectiv 22% dintre intențiile de vot.

Carly Fiorina, fost CEO al Hewlett-Packard, care urcase pe locul al treilea într-un precedent sondaj, coboară pe poziția a 7-a din 12 candidați republicani, după o scădere de la 15% la 4% dintre intențiile de vot

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.