Ponta îi dă replica lui Iohannis pe tema Bugetului

0

Premierul Victor Ponta a răspuns atacului preşedintelui Klaus Iohannis, pe tema Bugetului pe 2016, arătând că şeful statului nu are ce critica, din moment ce acest buget nu există încă.

„Domnul Iohannis nu cunoaşte Bugetul pe 2016. Nu îl cunosc nici eu. Nu poţi să critici ceva ce nu există. Bugetul pe 2016 ajunge în noiembrie la Guvern, după aceea pe masa Parlamentului, după care ajunge la preşedintele Iohannis spre promulgare. Aşa i-o fi scris domnul Mihalache notele. (…) Să critici ceva ce nu cunoşti mi se pare un lucru neserios!”, a spus Ponta, la Antena 3.

Victor Ponta a ţinut însă să îl anunţe pe Klaus Iohannis că vineri va fi o rectificare pozitivă a bugetului din acest an. „Adică avem mai mulţi bani la buget şi cheltuieli mai mici. Iar aceste sume suplimentare le repartizăm către salariile medicilor şi despăgubiri pentru agricultură, căci a fost secetă”, a declarat Victor Ponta.

Întrebat în legătură cu o eventuală remaniere a Guvernului, până la sfârşitul anului, premierul Victor Ponta nu a exclus o astfel de variantă, arătând că nimeni nu e de neînlocuit.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că dorește ca bugetul de stat să nu fie construit în urma unor calcule electoraliste sau interese partizane.

Pe de altă parte, Iohannis a lansat o serie de critici şi marţi, după întâlnirea cu FMI.”Discuțiile din ultima perioadă despre încheierea unui nou acord cu FMI trebuie să aibă în vedere serioasele rezerve exprimate de oficialii Fondului Monetar Internațional că România îndeplinește condițiile necesare. Din păcate, Guvernul nu a reușit, prin măsurile adoptate, să convingă FMI că are voința de a implementa reformele structurale asumate. În urma întâlnii pe care am avut-o, astăzi, la Palatul Cotroceni, cu delegația FMI, îmi exprim îngrijorarea cu privire la vulnerabilităţile care pot afecta cadrul fiscal-bugetar viitor. Sper ca deficitul bugetar să fie păstrat sub control”, a scrus Iohannis.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.