Premierul Streleț se teme pentru viitorul Republicii Moldova

Share:

Se dorește deturnarea Republicii Moldova de la vectorul de integrare europeană, a declarat marți, într-un briefing de presă, premierul moldovean Valeriu Streleț, care a lăsat să se înțeleagă că știe cine se află în spatele acestor ‘mișcări tectonice de ordin politic’, informează Radio Chișinău.

‘Scopul lor principal este deturnarea Republicii Moldova de la vectorul de integrare europeană. Tactica lor mi-e bine cunoscută. Imediat cum sunt atinse interesele Păpușarului, sunt scoase la rampă instrumentele. Situația e gravă, deoarece i-a scos la rampă pe toți trei: Usatîi, Dodon, Voronin’, a declarat Valeriu Streleț.

Premierul Republicii Moldova a menționat că aceste evenimente anticipează acțiunile de formare a unei noi majorități în legislativ, care este deja legiferată printr-o înțelegere secretă între liderii PCRM, PSRM și PD.

‘Împotriva Republicii Moldova se urzește un complot. O posibilă încrengătură se creează în parlament. Nu sunt doar declarații ale unui bătrân politician — Voronin, sau de bravadă bădărănească — ale lui Igor Dodon. Jocurile sunt în mare măsură făcute și urmează doar votul secret de demitere a unui guvern proeuropean’, a atenționat Valeriu Streleț.

Deputații socialiști din parlamentul Republicii Moldova vor depune în această săptămână o moțiune de cenzură împotriva guvernului condus de premierul Valeriu Streleț, a anunțat marți liderul formațiunii socialiste, Igor Dodon. Anterior, liderul comunist Voronin a declarat că este gata să susțină o moțiune împotriva lui Streleț.

Anunțul lui Igor Dodon intervine pe fondul unei situații politice tensionate la Chișinău, ca urmare a arestării fostului premier Vlad Filat, un lider important al actualei coaliții de guvernare. Înainte de arestarea lui de către procurorii anticorupție, lui Filat i-a fost ridicată la 15 octombrie imunitatea parlamentară, în urma unui vot controversat în legislativul de la Chișinău, vot ce a avut loc pe fondul unor proteste organizate de Partidul Socialiștilor, al lui Igor Dodon, și o altă formațiune de stânga — Partidul Nostru, al omului de afaceri Renato Usatîi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.