Putin, atac dur la adresa teroriștilor din Siria

0

Teroriștii din Siria doresc să destabilizeze regiuni întregi și racolează în rândurile lor combatanți din multe țări, inclusiv din Rusia și din Comunitatea Statelor Independente (CSI), a declarat marți președintele rus Vladimir Putin, subliniind că, drept măsură preventivă, Moscova a început operațiunea militară în Siria, informează agențiile de presă RIA Novosti și Interfax.

‘Creându-și o bază de atac în Siria și într-o serie de alte țări din Orientul Mijlociu, teroriștii își construiau și continuă să-și construiască planuri pentru expansiune, pentru destabilizarea unor regiuni întregi. Au racolat și continuă să racoleze în rândurile lor combatanți din mai multe țări, inclusiv, din păcate, din Rusia și din țări ale CSI’, a declarat Putin, la Kremlin.

Președintele rus a amintit că, în calitate de măsură preventivă, Rusia a început operațiunea militară în Siria. Șeful statului rus a reiterat că ajutorul militar acordat acestei țări corespunde doctrinei militare a Rusiei și dreptului internațional.

Vladimir Putin le-a mulțumit, de asemenea, militarilor ruși care luptă în Siria pentru curajul de care dau dovadă și a declarat că Rusia va continua să-și întărească forțele armate. ‘Armata și flota noastră rămân un garant de nădejde pentru suveranitatea țării (Siriei), joacă un rol cheie în asigurarea securității globale și regionale’, a spus Putin.

Președintele rus a amintit că în acest an militarii ruși au organizat peste 3.000 de exerciții și antrenamente militare, exersând sarcini complexe.

Armata rusă efectuează din 30 septembrie atacuri în Siria. Moscova susține că operațiunile sale în Siria vizează grupările teroriste, în special Statul Islamic. SUA, care conduc coaliția internațională ce efectuează de un an lovituri aeriene împotriva grupării jihadiste din Siria, acuză Moscova că intevenția sa are de fapt ca scop salvarea regimului de la Damasc, condus de aliatul său, președintele Bashar al-Assad.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.