Candidatura lui Chung Mong-joon la președinția FIFA, în impas

Sud-coreeanul Chung Mong-joon se află într-un impas privind candidatura sa la președinția FIFA, după ce un tribunal elvețian a respins cererea sa de ridicare temporară a suspendării pe 6 ani din fotbal, care i-ar fi permis să participe la alegerile din 26 februarie, relatează Reuters.

FIFA a anunțat joi că un tribunal din Zurich a respins cererea lui Chung, fost vicepreședinte FIFA, pe motiv că nu există indicii privind o procedură deficitară din partea Comisiei de Etică a forului mondial în luarea sancțiunii împotriva magnatului sud-coreean.

Chung susține că va face recurs la TAS împotriva sancțiunii de excludere din fotbal pentru 6 ani dictată de Comisia de Etică, pe care a descris-o ca pe o ”tentativă rușinoasă” de a-l pedepsi pentru criticile sale la adresa FIFA, for aflat în cea mai mare criză a sa în cei 111 ani de existență.

”FIFA continuă să-mi saboteze candidatura pentru președinție, a scris într-un comunicat patronul grupului Hyundai Industrial. Mă aflu într-o dilemă: nu pot să-mi mențin candidatura din cauza sancțiunii injuste, dar nu pot face apel împotriva acestei sancțiuni la o instanță elvețiană pentru că până acum Comisia de Etică a refuzat să-mi trimită motivarea deciziei împotriva mea”.

Sud-coreeanul a admis că timpul curge împotriva sa până pe 26 octombrie, termenul limită de depunere a candidaturilor la președinție.

FIFA a confirmat miercuri că alegerile la președinție se vor desfășura la data de 26 februarie, așa cum a fost programat inițial.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.