Dragnea explică de ce Iliescu nu mai e în conducerea PSD

Share:

Liviu Dragnea a explicat de ce Ion Iliescu nu mai face parte din conducerea executivă a Partidului Social Democrat.

Liderul PSD a precizat că a avut o discuţie cu Iliescu cu o săptămână înaintea Congresului partidului în care i-a explicat că un președinte de onoare nu poate să fie într-o structură executivă a partidului, lucru cu care fostul şef de stat a fost de acord.

„Eu am avut o discuție cu domnul președinte Iliescu în săptămâna de dinainte de Congres. Ne-am întâlnit, am vrut să discutăm câteva lucruri. Și printre altele am discutat și despre funcția de președinte de onoare pe care eu am considerat că este incorect să o tot supui la vot la fiecare Congres. Ca și cum, nu știu, ar trebui să spunem mereu dacă îl votăm pe Ion Iliescu că este Ion Iliescu. Ion Iliescu este fondatorul acestui partid, are respectul cuvenit din partea partidului, din partea tuturor membrilor și a fost de acord cu mine”, a declarat Dragnea.
Liviu Dragnea a reiterat ideea potrivit căreia un președinte de onoare nu poate să fie într-o structură executivă a partidului.
„Al doilea subiect pe care l-am discutat a fost includerea domnului președinte Iliescu în Biroul Permanent National sau nu. Un președinte de onoare nu poate să fie într-o structură executivă. Și a fost de acord cu mine. Dimpotrivă, domnul președinte Iliescu poate participa la orice întâlnire la orice sedinta a oricărei structuri de conducere din partid, dar nu poate fi pus într-o structură executivă. Că nu e corect. Nicăieri nu se întâmplă asta”, a explicat social democratul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.