Moțiune de cenzură în Parlamentul de la Chișinău

0

În Republica Moldova, deputaţii socialişti au iniţiat, ieri, o moţiune de cenzură, dar mai au nevoie de două semnături pentru a o putea depune.

Comuniştii au anunţat deja că vor sprijini demersul, dar cele două formaţiuni nu au cele 51 de voturi necesare în parlament pentru demiterea guvernului. Premierul Valeriu Streleţ acuză o încercare de destabilizare a ţării şi o deturnare de la ţinta de integrare europeană a Republicii Moldova.

Premierul Republicii Moldova a menționat că aceste evenimente anticipează acțiunile de formare a unei noi majorități în legislativ, care este deja legiferată printr-o înțelegere secretă între liderii PCRM, PSRM și PD. „Împotriva Republicii Moldova se urzește un complot. O posibilă încrengătură se creează în parlament. Nu sunt doar declarații ale unui bătrân politician — Voronin, sau de bravadă bădărănească — ale lui Igor Dodon. Jocurile sunt în mare măsură făcute și urmează doar votul secret de demitere a unui guvern proeuropean”, a atenționat Valeriu Streleț.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.