Paramedicii SMURD din Caraş-Severin, în permanentă alertă

Share:

Criza de personal de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin a făcut ca paramedicii SMURD să fie cei mai solicitaţi militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Semenic. O confirmă cifrele înregistrate în bilanţul din primele 9 luni.

Echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare din Caraş-Severin au fost extrem de ocupate în acest an, numărul misiunilor fiind cu mult mai mare decât cele din 2014. Şi asta în condiţiile în care SMURD-ul nu are în dotare decât 4 ambulanţe de tip B, spune coordonatorul serviciului, plutonier adjutant şef Gheorghe Băluţă.

„Faţă de anul trecut când am executat aproximativ 1900 de intervenţii, în momentul de faţă avem 2500 de misiuni. Şi suntem doar în trimestrul 3. Din câte am înţeles, SAJ-ul are mai puţine ambulanţe operative din cauza crizei de personal cu care se confruntă. Prin urmare, noi trebuie să compensăm şi să răspundem solicitărilor. Intervenim la asistenţă medicală de urgenţă pentru orice tip de boală, asistenţă persoane, descarcerări şi alte intervenţii solicitate prin 112. Cei peste 200 de paramedici cărăşeni acţionează atât cu ambulanţele serviciului, cât şi cu autospecialele de descarcerare ale ISU Semenic”, a declarat Gheorghe Băluţă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.