Profesia de dietetician a fost recunoscută

Share:

Camera Deputaților a adoptat, prin vot final, proiectul legislativ privind profesia de dietetician și înființarea Colegiului Dieteticienilor.
Inițiativa legislativă a aparținut deputatului mureșean, Florin Buicu, care speră ca noua prevedere să intre în vigoare anul viitor, după publicarea în Monitorul Oficial.

”Nutriționiștii, dieteticienii sunt cei care, în cadrul colegiului lor de specialitate, își vor reglementa domeniul, așa cum OAMMR pentru asistenții medicali, așa cum Colegiul Medicilor, Colegiul Medicilor Dentiști și Colegiul Farmaciștilor își reglementează domeniul. Nutriționiștii și dieteticienii vor asigura pacienților din România competențele necesare specialiștilor pentru a le asigura pacienților cele mai bune servicii.”

Absolvenții Facultăților de Nutriție și Dietetică sunt angajați, în momentul de față, ca asistenți în acest domeniu deoarece nu se regăsesc în grilele de salarizare.
Odată cu intrarea în vigoare a legii dieteticienii vor putea alcătui pacienților meniuri, în special pentru cei care suferă de diferite afecțiuni, precum diabet sau obezitate .
Nutriționiștii, pe de altă parte, trebuie sa fie medici pentru a putea face intervenții medicale nutriționale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.