Spital sirian bombardat de aviația rusă.13 persoane au murit!

0

Cel puţin 13 de persoane au fost ucise într-un raid al aviaţiei ruse care a lovit un spital de campanie din nord-vestul Siriei, a anunţat miercuri Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP.

„13 persoane au fost ucise într-un raid al aviaţiei ruse care a lovit marţi un spital de campanie din localitatea Sarmine, printre persoanele ucise numărându-se şi un kinetoterapeut, un gardian şi un membru al apărării civile”, a precizat ONG-ul cu sediul în Marea Britanie, care dispune de o reţea largă de surse pe întreg teritoriul Siriei.

Situată în provincia Idleb, clinica a fost ‘deteriorată considerabil’ de loviturile aeriene, a confirmat un angajat al Syrian-American Medical Society (SAMS), care administrează spitalul de campanie.

„Ieri (marţi), o structură a SAMS în apropiere de Sarmine, la Idleb, a fost atinsă de o lovitură aeriană. Conform primelor informaţii de pe teren, am pierdut doi angajaţi ai spitalului, un kinetoterapeut şi un infirmier”, a afirmat angajatul sub rezerva anonimatului, care nu a precizat dacă loviturile au fost lansate de avioane ruseşti.

Ministerul rus al Apărării a anunţat miercuri că a lansat raiduri asupra Sarmine, însă nu a menţionat şi dacă spitalul a fost atins.

Aviaţia rusă a efectuat, de la începutul intervenţiei militare în Siria pe 30 septembrie, peste 500 de raiduri în care au fost ucise peste 370 de persoane, dintre care cel puţin 127 sunt civili, potrivit OSDO.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.