Udrea și-a consultat noul dosar la Parlament

Elena Udrea a venit, joi, în jurul orei 9.30, în Parlament, ca să-şi consulte noul dosar, în care procurorii DNA cer reţinerea şi arestarea ei. Deputaţii din Comisia Juridică au început încă de miercuri să studieze acuzaţiile procurorilor. Dosarul care a ajuns la Parlament cuprinde șapte volume şi are 1.867 de pagini.

Deputatul Elena Udrea a venit, joi, în Parlament pentru a-şi consulta noul dosar întocmit de DNA, în care este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă.

Mă duc să văd care sunt acuzaţiile. Să ştiu despre ce vorbesc. Nu ştiu nici că numele fratelui lui Traian Băsescu apare în dosar. Eu doar ascult ce spune presa şi mă raportez la asta. Logic e să mă duc să văd în realitate ce este în acest dosar, mai ales ca în comunicatul DNA nu am înţeles foarte bine despre ce e vorba, despre ce an, despre ce sume. Până nu văd dosarul, nici nu ştiu pe ce anume să mă pronunţ„, le-a declarat Elena Udrea jurnaliştilor, la intrarea la Comisoa Juridică din Camera Deputaţilor.

Rugată de ziarişti să dea mai multe detalii despre vila din Eforie Sud, care apare în noul dosar deschis pe numele ei, Elena Udrea a spus că „povestea vilei nu o să v-o spun dumneavoastră presei, până nu o să o spun Parchetului”.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor va decide, vineri, la ora 11:30, în privinţa solicitărilor justiţiei cu privire la începerea urmăririi penale, reţinere şi arestare preventivă a deputatului Elena Udrea, a anunţat, miercuri, vicepreşedintele comisiei Ciprian Nica.

„Am fost încunoştiinţaţi de Biroul Permanent cu două adrese înaintate de către procurorul general, una prin care se cerere încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru fapte de corupţie reţinute în persoana doamnei Elena Udrea în calitate de deputat şi fost membru al Guverului şi a doua cerere tot pentru fapte de corupţie” a spus Nica.

Potrivit acestuia, membrii comisiei au fost informaţi că pot veni să studieze dosarul de şapte volume, un dosar „destul de voluminos”. „Am anunţat-o şi pe doamna Elena Udrea să vină însoţită de avocat, cu mandatul avocaţial în vigoare ca să vină să studieze dosarul. S-a stabilit un program până la ora 16.00, pentru că este securizat”, a mai precizat vicepreşedintele comisiei.

El a menţionat că membrii comisiei vor discuta fiecare capăt de cerere de încuviinţarea a urmăririi penale, reţinere şi arestare, vor fi câte trei buletine de vot, iar plenul va fi probabil miercuri. „Dacă nu va fi cvorum (la comisie-n.r.), vom face o cerere către Biroul permanent pentru a cere un nou termen, probabil pentru luni, motivat de faptul că nu am putut începe şedinţa„, a adăugat Nica.

Ciprian Nica a mai declarat că pe una dintre cereri s-a greşit numele Elenei Gabriela Udrea, fiind numită Mihaela, dar că acest lucru nu este o problemă având în vedere notorietatea persoanei doamnei Udrea.

Biroul permanent al Camerei Deputaților a decis, miercuri, ca solicitările privind încuviințarea urmăririi penale și a reținerii și arestării preventive a deputatului Elena Udrea să fie trimise Comisiei juridice, care are termen trei zile pentru întocmirea raportului.

Secretarul Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a precizat că dosarul Elenei Udrea cuprinde șapte volume, 1.867 de pagini.  DNA a cerut ridicarea imunității pentru urmărirea penală, reținerea și arestarea preventivă a Elenei Udrea pentru noi fapte.

Procurorii DNA au formulat două cereri de urmărire penală şi de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a fostului ministru al Turismului, Elena Udrea. Solicitările DNA au ajuns la Camera Deputaţilor la aproximativ două ore de la anunţul procurorilor.

Potrivit unui comunicat de presă, procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat preşedintelui Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Udrea Elena Gabriela, deputat în Parlamentul României, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, trafic de influenţă, instigare la abuz în serviciu, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, spălare de bani şi fals în declaraţii de avere (cu referire la declaraţiile de avere din intervalul 2009 – 2012), în perioada în care avea calitatea de membru al Guvernului României, se arată într-un comunciat de presă.

Totodată, Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a transmis ministrului Justiţiei cererea însoţită de referatul cauzei, în baza cărora să solicite preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului Udrea Elena Gabriela sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, trafic de influenţă, instigare la abuz în serviciu, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei şi spălare de bani, în perioada în care avea calitatea de membru al Guvernului României.

Faptele reţinute în sarcina acesteia formează obiectul unui dosar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Potrivit unor surse judiciare, Radu Budeanu, fostul patron al Cancan, Dan Andronic, patronul Evenimentului Zilei și Bogdan Buzoianu, fondatorul Energy Holding, sunt implicați în noul dosar al Elenei Udrea, pentru care DNA a cerut marți Parlamentului urmărirea penală, reținerea și arestarea preventivă.
Dosarul a fost constituit în baza unor probe date de denunțători. Anterior, Andronic a fost chemat la DNA pentru a aduce documente, în timp ce mai multe percheziții l-au vizat pe patronul Cancan, Radu Budeanu.
Potrivit unor informaţii din presă, Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, ar fi denunțător în noul dosar pentru care procurorii anticorupție cer încuviințarea reținerii și arestării preventiv. Cocoș are calitatea de martor în acest dosar.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.