Virus misterios în mai multe zone din România

Stare de alertă în mai multe zone din ţară. Zeci de oameni au ajuns la spital îmbolnăviţi de un virus neidentificat, informează România TV.

Zeci de oameni din Sebiş, judeţul Arad, au ajuns rând pe rând la spital cu probleme digestive. Medicii încearcă să afle care e cauza îmbolnăvirilor. Oamenii provin din aceeaşi comunitate, dar nu au mers la un eveniment comun şi nici nu sunt rude între ei. Doar copiii au mai rămas internaţi, restul bolnavilor fiind în stare bună.

Virusul stomacal a făcut ravagii şi printre lugojeni. Oraşul Lugoj este pe lista neagră a enterovirusului intestinal transmisibil aerogen ce afectează toate categoriile de vârstă şi ale cărui manifestări sunt greaţă, vărsături şi scaune interminabile, scrie redesteptarea.ro.

În ultima perioadă apariţia acestei afecţiuni a sporit numărul pacienţilor de la Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei”, cu precădere copiii fiind cei mai predispuşi la contactarea virusului, întrucât un colectiv numeros şi imunitatea precară sporesc riscurile dezvoltării simptomelor.

„La Secţia de Pediatrie, de vineri, 16 octombrie şi până la data de 21 octombrie s-au prezentat în medie un număr de 15 cazuri pe zi, dintre care o medie de cinci copii pe zi prezentau simptomele respectivului virus. Dintre aceştia însă, numai doi au necesitat internarea”, explică Teodora Mateescu, purtător de cuvânt al Spitalului Municipal din Lugoj.

Nici persoanele adulte nu au fost ocolite de virus, astfel că doar într-o singură zi mai multe persoane au ajuns la Compartimentul de Primiri Urgenţe al instituţiei medicale lugojene pentru tratament de specialitate. Acestora li s-au oferit îngrijiri prin administrarea unei soluţii perfuzabile la care, conform medicilor corpul reacţionează bine, tratamentul răspunde pozitiv şi destul de rapid.

„Sfatul nostru pentru persoanele afectate de virus este ca odată cu primele simptome să se adreseze medicului de familie ori medicului specialist pentru tratament. Un rol important îl joacă respectarea regulilor stricte de igienă, spălarea mâinilor, spălarea alimentelor consumate pentru a se evita dezvoltarea afecţiunii”, completează dr. Teodora Mateescu.

Cadrele medicale recomandă ca oricine simte simptome precum greţuri, vărsături sau diaree, survenite în mod brusc, să se prezinte la medicul de familie sau la camera de gardă a spitalului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.