Cancerul de col uterin, principala cauză de deces a femeilor

0

Cancerul de col uterin este principala cauză de deces în rândul femeilor din România şi mai ales a celor din regiunile cu resurse scăzute. Diagnosticarea în stadiu avansat în cele mai multe cazuri şi tratamentul obţinut uneori cu dificultate înrăutăţesc situaţia.

Aşadar, prezentarea timpurie la medic şi controlul de specialitate efectuat la intervale regulate de timp rămân cele mai importante măsuri.

Şeful Clinicii de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Elias, Radu Vlădăreanu, reia recomandarea către femei să meargă cât mai des la consulturi.

”Nu există niciun semn, niciun simptom, care să o avizeze că ar putea să aibă. Când apar acestea, este mult, mult prea târziu pentru a asigura o supravieţuire de calitate şi de lungă durată. Pacientele trebuie să vină la control periodic, în funcţie de sfatul medicului curant, pentru că sunt situaţii în care din analizele pacientei reiese că ar putea veni şi la trei ani. Sunt situaţii în care trebuie să vină la trei luni, cu condiţia ca analizele ei să arate bine”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.