Franţa: 14 migranţi, găsiți în viață, într-un camion frigorific

Share:

Paisprezece migranţi sirieni, iranieni şi irakieni, printre care trei copii şi un bebeluş, au fost găsiţi vineri dimineaţă într-un camion frigorific care se îndrepta spre Calais, în nordul Franţei, a anunţat prefectura din Pas-de-Calais, relatează AFP.

‘Cinci bărbaţi, cinci femei, trei copii cu vârste între 7 şi 10 ani, şi un bebeluş de 15 luni’ se aflau în acest camion înmatriculat în Polonia controlat vineri dimineaţă, a declarat un purtător de cuvânt al prefecturii pentru AFP.

Migranţii au fost uşor intoxicaţi cu monoxid de carbon şi au fost transportaţi în diferite spitale din apropiere pentru a fi examinaţi, a precizat purtătorul de cuvânt. Ei sunt cu toţii în afara oricărui pericol.

Portul Calais şi tunelul pe sub Canalul Mânecii reprezintă o oportunitate importantă de trecere clandestină spre Anglia. În jur de 6.000 de migranţi trăiesc în prezent în condiţii precare într-o suburbie supranumită ‘Jungla’ în estul Calais, în speranţa de a găsi o cale de trecere spre Marea Britanie, notează AFP.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.